Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

26-03-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε τη μερική διατήρηση αρχαιοτήτων, που αποκαλύφθηκαν ύστερα από συμπληρωματικές εργασίες αποχωμάτωσης στο βορειοανατολικό τμήμα του οικοπέδου επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάση 4 στο Κουκάκι ιδιοκτησίας της εταιρίας «VASACO ΑΕΚΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ», στο πλαίσιο ανέγερσης επταώροφης ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με κεντρικό κτίριο και πτέρυγα δωματίων, δύο υπόγεια και φυτεμένο δώμα, καθώς και αποκατάστασης διώροφου διατηρητέου κτηρίου με προσθήκη ορόφου.

Οι όροι που ετέθησαν έχουν μεταξύ άλλων ως εξής:

-Να αποσπασθούν και να μεταφερθούν προσωρινά σε χώρο που θα υποδείξει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών ο αψιδωτός τοίχος 15 και ο αγωγός 6. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής οι αποσπασθείσες αρχαιότητες να τοποθετηθούν στο ΝΔ τμήμα του ακινήτου με την ίδια με την υφιστάμενη κατεύθυνση.

Η μελέτη διατήρησης, στερέωσης, ανάδειξης και φωτισμού των διατηρούμενων κατά χώραν αρχαιοτήτων, κάτω από δάπεδο υαλοπινάκων, να συμπεριλάβει και τις υπό μετακίνηση αρχαιότητες.

- Η δεξαμενή, το φρέαρ καθώς και οι τοίχοι 13, 14, 16, 17 και 18 οι οποίοι λόγω της κατασκευής των νεώτερων οικιών διατηρούνται αποσπασματικά, να αποδομηθούν χειρωνακτικά.

- Το σύνολο των εργασιών να γίνει με την επίβλεψη αρμοδίων υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, με τις υποδείξεις των οποίων οφείλουν να συμμορφώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

διαβάστε ακόμα

Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης