Ένα ακόμη βήμα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Grivalia Hospitality στη Μεγαλόνησο Πεταλιών

07-03-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Δήμος Καρύστου αποδέχθηκε τη δωρεά της εταιρείας GH HOTEL Ξενοδοχειακή και Τουριστική Μονοπρόσωπη Α.Ε., που αφορά την εκπόνηση μελέτης Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων και συνοδών μελετών (στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οικολογική αξιολόγηση, κυκλοφοριακή θεώρηση, τοπογραφικές μελέτες, μελέτες θαλάσσιου περιβάλλοντος και υποδομών κοκ.), της Μεγαλονήσου των Πεταλιών καθώς και την εκπόνηση μελέτης της φέρουσας ικανότητας του Δήμου Καρύστου.

Η εταιρεία  «GH HOTEL Ξενοδοχειακή και Τουριστική Μοvοπρόσωπη Α.Ε.», θυγατρική του ομίλου της Grivalia Hospitality Α.Ε., έχει στην ιδιοκτησία της αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περί των 500 στρ. στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου Πεταλιών πλησίον του όρμου Βασιλικού, τα οποία αποσκοπεί να αξιοποιήσει τουριστικά μέσω των διαδικασιών των στρατηγικών επενδύσεων. Για τον σκοπό αυτό έχει υποβληθεί σχετικός πλήρης φάκελος στο Enterprise Greece. Με την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία επιδιώκει το χαρακτηρισμό της επένδυσης ως στρατηγικής και την επίσπευση, αμέσως μετά, της διαδικασίας χωρικής ωρίμανσης και αδειοδότησης της επένδυσης, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας.

Η ζώνη της Νότιας Εύβοιας, αποτελεί ένα δυναμικό χώρο παραδειγματικής βιώσιμης ανάπτυξης βασισμένης στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στον τουρισμό και στην ενέργεια. Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπερκείμενου χωροταξικού σχεδιασμού όπως εξειδικεύονται στο θεσμοθετημένο Περιφερειακό Πλαίσιο για τη Στερεά Ελλάδα, η Δ.Ε. Μαρμαρίου, στην οποία εντάσσεται η Μεγαλόνησος, κατηγοριοποιείται ως περιοχή αναπτυσσόμενη τουριστικά και ως περιοχή ανάπτυξης παραθαλάσσιου και παραθεριστικού τουρισμού.

Συνολικά, διαφαίνεται η διαχρονική πρόθεση της Πολιτείας για αναβίωση της νήσου, με βασική κατεύθυνση την ήπια τουριστική αξιοποίησή της, με σεβασμό στη διαχρονική οικιστική, παραγωγική και πολεοδομική εξέλιξη, καθώς και το ιδιαίτερο φυσικό και οικολογικό περιβάλλον τόσο της Μεγαλονήσου όσο και ευρύτερα της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου.

Ενόψει όλων αυτών, η εταιρεία εκκίvησε ήδη τις απαραίτητες ενέργειες για την προκαταρκτική καταγραφή και αξιολόγηση των κρίσιμων χωρικών και περιβαλλοντικών δεδομένων, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης, τεχνικά άρτιας πρότασης χωρικού σχεδιασμού για την υποδοχή της υπό σχεδιασμό στρατηγικής επένδυσης εντός του ανωτέρω προδιαyραφόμεvου πλαισίου.

διαβάστε ακόμα

Νέοι κανόνες για επιτάχυνση των δημοσίων επενδύσεων και ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων
ΤΑΙΠΕΔ | Μέχρι τις 28 Ιουνίου η διαβούλευση της ΣΜΠΕ του Λιμένα Ραφήνας
ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Cvent: Η Αθήνα 14ος καλύτερος MICE προορισμός στην Ευρώπη – 2 ξενοδοχεία της στα 50 καλύτερα για το 2024
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού | Προβολή των δρόμων του κρασιού
¨Αξέχαστη" για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ η εφετινή Ημέρα Μνήμης- οι δημοφιλείς πόλεις στο εξωτερικό
Ryanair: Διήμερη προσφορά για πτήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο
Airtours: Αφαιρούνται τα brand Robinson, TUI Blue και Riu Palace – Έμφαση στα ξενοδοχεία 5 και 6 αστέρων
Tripadvisor: Έτσι θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι του 2024 – Προετοιμασμένοι για υψηλές δαπάνες
Celestyal | Συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι και τον Όμιλο AD Ports