Κέρκυρα: Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση 3όροφου ακινήτου στο ιστορικό κέντρο

01-11-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Επαναπροκηρύχθηκε δημόσιος ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο ιστορικό κέντρο της πόλης του νησιού.

Η διαδικασία θα γίνει με έγγραφες κλειστές προσφορές και τη συνέχιση αυτού με προφορικές προσφορές μέχρι αναδείξεως του τελικού πλειοδότη για την εκμίσθωση του ακινήτου. Η μίσθωση θα έχει διάρκεια 20 έτη και το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης ορίστηκε στα 3.800 ευρώ.

Το κτίριο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας επί της 2ης παρόδου της οδού Αρσενίου, στο νούμερο 3, στα βόρεια της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας και στα βόρεια της πλατείας Σπιανάδας. Βρίσκεται σε πάροδο της παραλιακής οδού Αρσενίου. Το ακίνητο απέχει περί τα 2 χλμ από το λιμάνι. Το κτιριακό δυναμικό αποτελείται από συνεχές σύστημα δόμησης με κτίρια κατασκευής προ του 1955 τα περισσότερα, κάποια από τα οποία έχουν ανακαινισθεί με οικιστική ή επαγγελματική χρήση και άλλα παραμένουν μη λειτουργήσιμα. Πλησίον αυτού βρίσκεται το γνωστό ιστορικό ξενοδοχείο ΚΑΒΑΛΙΕΡΙ και αρκετά boutique hotels και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πρόκειται για παλιά πολυκατοικία κατασκευής προ του 1935, με ισόγειο διαμέρισμα εμβαδού 56,00 τ.μ και τρεις ορόφους εμβαδού 140 τ.μ. έκαστος (συνολική επιφάνεια 476,00 τ.μ). Το κτίριο έχει εκτεταμένες φθορές στην ισόγεια είσοδό του, στο ξύλινο κλιμακοστάσιο, στην στέγη και στην εξωτερική τοιχοποιία. Χρήζει ανακατασκευής τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εκτιμάται ότι το κόστος των παραπάνω εργασιών, μπορεί να φτάσει περίπου στα 500.000 ευρώ ή τα 1.050 ευρώ ανά τ.μ. Το κόστος αυτό δεν περιλαμβάνει στατική μελέτη και τυχόν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου εφόσον απαιτηθεί.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σφραγισμένων οικονομικών προσφορών ορίζεται η Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 14.00 μ.μ. στο τμήμα Γραμματείας του Νοσοκομείου (Πρωτόκολλο).Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

 

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της