Διαγωνισμός για την ανέγερση πολυτελούς κάμπινγκ στο Λιτόχωρο

27-09-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης, εμβαδού 10.191 τ.μ. στη θέση «ΤΟΠΟΛΙΑΝΗ» Λιτοχώρου, με σκοπό την ίδρυση - ανέγερση και λειτουργία πολυτελούς κάμπινγκ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δίου –Ολύμπου στο Λιτόχωρο, οδός Αγίου Νικολάου 15, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, από την Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. Σε περίπτωση αγόνου αποτελέσματος ή αναβολής για οποιονδήποτε λόγο του διαγωνισμού, αυτός θα επαναληφθεί μία εβδομάδα μετά από την αρχική, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με την ίδια επιτροπή.

Η εκμισθούμενη δημοτική έκταση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την ίδρυση - ανέγερση και λειτουργία πολυτελούς κάμπινγκ, που προϋποθέτει ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο της δαπάνης κατασκευής των κτισμάτων και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές. Η εν λόγω δημοτική έκταση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό για τον οποίο εκμισθώνεται, με την προϋπόθεση να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον από την άσκηση της δραστηριότητας και να εξασφαλίζεται η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα εμπράγματο δικαίωμα για οποιονδήποτε.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται για χρονικό διάστημα 22 ετών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Μετά τη λήξη αυτής, ο μισθωτής υποχρεούται να αποδώσει το μίσθιο στο Δήμο Δίου – Ολύμπου ελεύθερο κατά χρήση, με όλες τις προσθήκες, κτιριακές εγκαταστάσεις και βελτιώσεις που θα υπάρχουν έως τότε σ’ αυτό, χωρίς ο μισθωτής να δικαιούται αποζημίωση για τις δαπάνες αυτών και χωρίς να δικαιούται να αφαιρέσει αυτά, εκτός αν ζητήσει αυτό ο εκμισθωτής, οπότε υποχρεούται να το παραδώσει στην κατάσταση που το παραλαμβάνει.

Κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 24.728,80 ετησίως. Εξαιτίας του ότι η ανέγερση πολυτελούς κάμπινγκ προϋποθέτει ουσιώδεις δαπάνες για το μισθωτή ενώ δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει από το πρώτο έτος, και ενόψει του γεγονότος ότι οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν προς όφελος του Δήμου και μετά τη λήξη της μίσθωσης, για το πρώτο μισθωτικό έτος το μίσθωμα ορίζεται στο 50% της τιμής και στο δεύτερο μισθωτικό έτος το μίσθωμα ορίζεται στο 60% της τιμής.

διαβάστε ακόμα

Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη
Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός
Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία
Σε ποιο σημείο θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα τους επόμενους μήνες
Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία
HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο
FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης