Προσωρινός ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ για τη «Μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων»

24-09-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η τεχνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου «Μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων». Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ενέκρινε με απόφαση η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το σύνολο δαπάνης του έργου κατά την προσφορά ανέρχεται σε εξήντα έξι εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες εξακόσια εξήντα ευρώ και είκοσι επτά λεπτά (66.756.660,27 €) χωρίς ΦΠΑ και συνολικό ποσό με ΦΠΑ 24% ογδόντα δύο εκατομμύρια επτακόσιες εβδομήντα οκτώ χιλιάδες διακόσια πενήντα οκτώ ευρώ και εβδομήντα τρία λεπτά (82.778.258,73 €).

Η μετατροπή του βιομηχανικού κτηρίου "SILO", στον χώρο του ΟΛΠ, σε ένα πρωτοποριακό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αναδεικνύει τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών, αποτελώντας εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Τις προμελέτες χρηματοδότησε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο κτίριο θα στεγαστούν τα πολυάριθμα και ήδη συντηρημένα ενάλια ευρήματα, που παραμένουν για χρόνια στις αποθήκες της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 «Βασικός σκοπός  της δημιουργίας του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων είναι να αναδειχθεί η σχέση της χώρας μας  με τη θάλασσα και ο ελληνικός πολιτισμός στη μεγάλη διαχρονία του μέσα από τα ευρήματα των θαλασσών μας. Παγκοσμίως  είναι ελάχιστα τα μουσεία που εκθέτουν αποκλειστικά ενάλιες αρχαιότητες. Είναι φανερό ότι το Μουσείο μπορεί να εισάγει τον Πειραιά στους διεθνείς  πολιτιστικούς  προορισμούς» είχε πει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

διαβάστε ακόμα

Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη
Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός
Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία
Σε ποιο σημείο θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα τους επόμενους μήνες
Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία
HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο
FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης