Κέρκυρα | Νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου - φιλέτου στο κέντρο της παλαιάς πόλης

24-09-23 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Προκηρύχθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση ακινήτου - φιλέτου ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Η διαδικασία θα γίνει με έγγραφες κλειστές προσφορές και τη συνέχιση αυτού με προφορικές προσφορές μέχρι αναδείξεως του τελικού πλειοδότη για την εκμίσθωση του ακινήτου. Η μίσθωση θα έχει διάρκεια 20 έτη και το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα εκκίνησης ορίστηκε στα 800 ευρώ.

Πρόκειται για τριώροφη οικοδομή συνολικού εμβαδού 95 τ.μ. που περιλαμβάνει ισόγειο και δύο ορόφους, εντός οικοπέδου εμβαδού περίπου 55 τ.μ.

Το κτίριο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας πολύ κοντά στο κτίριο της Ιόνιας Βουλής, επί της οδού Λαυρέντη Μαβίλη 19, στη συνοικία Πόρτα Ρεμούντα. Απέχει περί τα 200 μ από τη θάλασσα, τον Ναυτικό όμιλο Κέρκυρας, 2 χλμ από το λιμάνι και βρίσκεται σε κάθετη οδό στο νότιο άκρο της την πλατείας Σπιανάδας.

Το κτιριακό δυναμικό αποτελείται από συνεχές σύστημα δόμησης με κτίρια κατασκευής προ του 1955 τα περισσότερα, κάποια από τα οποία έχουν ανακαινισθεί με οικιστική ή επαγγελματική χρήση και άλλα παραμένουν σε κακή κατάσταση μη λειτουργήσιμα. Πλησίον αυτού βρίσκεται το γνωστό ιστορικό ξενοδοχείο ΚΑΒΑΛΙΕΡΙ και αρκετά boutique hotels και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το ακίνητο είναι ακατοίκητο, χρήζει γενικής ανακατασκευής τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Εκτιμάται ότι το κόστος μιας γενικής ανακατασκευής τόσο στα οικοδομικά όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις μπορεί να φτάσει κατ’ ελάχιστον στα 250.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει μελέτη στατικής επάρκειας και τυχόν ενίσχυση του φέροντος οργανισμού.

Ο διαγωνισμός έχει προγραμματισθεί να διενεργηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σφραγισμένων οικονομικών προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 μ.μ. στο τμήμα Γραμματείας του Νοσοκομείου (Πρωτόκολλο).

διαβάστε ακόμα

Έκτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου
To νέο Δ.Σ. του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
Έκθεση Κρητικού Οίνου Wines@Fortezza 2024 στο Ρέθυμνο
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου Θόδωρος Αγγελόπουλος
Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρυπτόγαμα του Μιχάλη Αλμπάτη | 17 & 18 Ιουνίου - Πειραιώς 260
Περιορισμοί στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2025
Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι σήμερα κλειστοί
Υπ. Τουρισμού | Σε διαβούλευση σ/ν με ρυθμίσεις για πολεοδομικά, αδειοδοτήσεις, ειδικές μορφές, ξεναγούς, κ.ά.
4.000 πτήσεις από το Ην. Βασίλειο στην Ελλάδα τον Ιούνιο