Δήμος Ελασσόνας | Διαγωνισμός για μίσθωση του ξενώνα Καρυάς για 99 χρόνια

19-12-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο δήμος Ελασσόνας ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ξενώνα Καρυάς με μειωμένο μίσθωμα για περίοδο 99 ετών με σκοπό την τουριστική εκμετάλλευση και για επένδυση ύψους τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο δήμος Ελασσόνας ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ξενώνα Καρυάς με μειωμένο μίσθωμα για περίοδο 99 ετών με σκοπό την τουριστική εκμετάλλευση και για επένδυση ύψους τουλάχιστον 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο δημοτικός ξενώνας Καρυάς παραμένει αναξιοποίητος ενώ είναι πολύ δύσκολη η ένταξη οποιασδήποτε παρέμβασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα που εκ των πραγμάτων θα έχει η λειτουργία της εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι έχει εκδηλωθεί ήδη επενδυτικό για την εκμίσθωση του ξενώνα. Το ενδιαφέρον αφορά στην υλοποίηση μεγάλης επένδυσης και μίσθωση για 99 χρόνια για τουριστική εκμετάλλευση, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθετική διάταξη. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με τη διενέργεια διαγωνισμού με τους νέους όρους δίνεται μια αναπτυξιακή ευκαιρία στην περιοχή και υπάρχει η προοπτική για την υλοποίηση και άλλων επενδύσεων. 

 

Ο δημοτικός ξενώνας Καρυάς παραμένει αναξιοποίητος ενώ είναι πολύ δύσκολη η ένταξη οποιασδήποτε παρέμβασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα λόγω του ανταποδοτικού χαρακτήρα που εκ των πραγμάτων θα έχει η λειτουργία της εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι έχει εκδηλωθεί ήδη επενδυτικό για την εκμίσθωση του ξενώνα.

Το ενδιαφέρον αφορά στην υλοποίηση μεγάλης επένδυσης και μίσθωση για 99 χρόνια για τουριστική εκμετάλλευση, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθετική διάταξη. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με τη διενέργεια διαγωνισμού με τους νέους όρους δίνεται μια αναπτυξιακή ευκαιρία στην περιοχή και υπάρχει η προοπτική για την υλοποίηση και άλλων επενδύσεων. 

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο