Επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείου σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας

09-11-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Mε απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Περικλέους 46, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, το οποίο είναι όμορο σε κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείου, με κατάστημα στο ισόγειο.

Επίσης, επιτρέπεται η αποκατάσταση, η αναδιαρρύθμιση, η στατική ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του κτιρίου, η επέκταση των Α΄ και Β΄ ορόφων και η ανακατανομή του ύψους αυτών. Επίσης, επιτρέπεται η προσθήκη Γ΄ ορόφου σε εσοχή, τμήμα του οποίου εισέρχεται εντός του προβλεπόμενου από το ν. 4067/2012, όπως ισχύει, ιδεατού στερεού. Επιπλέον, επιτρέπεται η διατήρηση του ρυμοτομούμενου, σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, τμήματος του ακινήτου σε συνέχεια των όμορων διατηρητέων κτιρίων, προκειμένου να διατηρηθεί το πολεοδομικό μέτωπο στη θέση αυτή και επιβάλλεται η διατήρηση της όψης του κτιρίου.

Όλες οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης, αναδιαρρύθμισης, στατικής  ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του κτιρίου, επέκτασης των Α΄ και Β΄ ορόφων και ανακατανομής του ύψους αυτών, προσθήκη Γ΄ ορόφου σε εσοχή και λοιπές οικοδομικές εργασίες, πραγματοποιούνται σύμφωνα με σχετική τεχνική-αιτιολογική έκθεση.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός