Άδειες και εγκρίσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Πάργα και Ανατολική Μάνη

04-10-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Άδειες και εγκρίσεις έδωσαν οι αρμόδιες αρχές για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Πάργα και Ανατολική Μάνη.

Nα σημειωθεί ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η δημοσιοποίηση τους έχει γίνει, για σήμερα, μόνο από το Tornos News.

Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Χανίων χορήγησε άδεια στην κ. Μιστιλίδου Σουζάνα, στην κ. Δέσποινα Μεσαρχάκη και στον κ. Φίλιππο Μεσαρχάκη για 3 νέες ισόγειες τουριστικές κατοικίες με πισίνες στο Μαράθι.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας ενέκρινε την ανέγερση συγκροτήματος 4 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε εντός οικισμού οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΟΚΡΙΒΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ στη θέση «Τεπελένι» στην τοπική Κοινότητα Αγιάς στην Πάργα. Στην σχετική απόφαση αναφέρεται ότι πρέπει να επιλεχθούν ήπιοι χρωματισμοί σε αποχρώσεις της ώχρας για τις όψεις των κτιρίων.

Επίσης, σε περίπτωση που απαιτηθεί η τοποθέτηση παθητικών συστημάτων παροχής ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ηλιακοί θερμοσίφωνες) και μονάδων κλιματισμού,  πρέπει να υποβληθούν στην Εφορεία για έγκριση σχετικές μελέτες, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα τοποθετηθούν σε μη εμφανή σημεία, ενώ οι τυχόν καλωδιώσεις πρέπει να είναι υπόγειες. Παράλληλα, η εταιρεία εξασφάλισε και άδεια για τις κατοικίες 14 κλινών. από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Πάργας.

H υπηρεσία δόμησης του δήμου Ανατολικής Μάνης χορήγησε άδεια στην Kalli’s Estate Μονοπρόσωπη ΙΚΕ για προσθήκη 3 νέων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και μετατροπή υφιστάμενων κτισμάτων προ του 1955 σε τουριστική επιπλωμένη κατοικία και χώρο υποδοχής στην Αερόπολη.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων