Εγκρίσεις για τον παραθεριστικό οικισμό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο Μαντούδι

05-09-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Παραθεριστικός Οικισμός στη θέση “Κονταράδες – Πευκιάς - Κάτω Πευκιάς” της
Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Νήσου Εύβοιας», της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο υπό μελέτη οικισμός βρίσκεται 3 χλμ., σε ευθεία γραμμή από τον οικισμό των Ροβιών και ανατολικά αυτού. Απέχει 1,5 χλμ. από την Δημοτική οδό που συνδέει τον οικισμό των Ροβιών με το μοναστήρι του οσίου Δαυίδ και διέρχεται από τον οικισμό Παλαιοχώρι.
H συνολική έκταση που προτείνεται για πολεοδόμηση είναι 275 στρέμματα περίπου (274.826 τ.μ.). 

Ο χώρος θα διαμορφωθεί σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, με πυκνότητα πληθυσμού 4 άτομα/στρέμμα και τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό να ανέρχεται στα 1.100 άτομα περίπου (275 στρ. x 4 άτομα/στρ. = 1.100 άτομα).

Σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο, προβλέπονται 33 Οικοδομικά Τετράγωνα (Ο.Τ.) στην έκταση του οικισμού για την δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας. Ο
στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη κτισμάτων παραθεριστικής κατοικίας στο μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης, με οικοδομικά τετράγωνα για την δημιουργία αυτοτελών οικοπέδων κατοικίας της τάξης των 400 τ.μ. Η προτεινόμενη οικιστική ανάπτυξη προβλέπει την οργάνωση της έκτασης σε μεγάλα σχετικά οικοδομικά τετράγωνα με μέγιστο αριθμό 17 οικοπέδων, με παράλληλο χαρακτηρισμό της υπόλοιπη έκτασης σαν ελεύθερους - κοινόχρηστους χώρους, κατανεμημένους
σε όλη την επιφάνεια της έκτασης. Σε διάφορα τμήματα της έκτασης προβλέπεται η δημιουργία παιδικών χαρών, πλατειών, χώρου για την ανέγερση εκκλησίας, χώρων στάθμευσης και χώρων αθλητισμού.

Επιπλέον, προβλέπεται:
 Εμπορική χρήση, στο Ο.Τ. 34, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του οικισμού (μίνι μάρκετ, αναψυκτήριο) και το γραφείο του Συλλόγου Δικαστών Εισαγγελέων.
 Εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, για την εξυπηρέτηση του οικισμού, η οποία προβλέπεται να υλοποιηθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του γηπέδου, σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»