O τουριστικός τομέας στην Ελλάδα έχει ενδιαφέρον για τους Τσέχους επενδυτές

19-08-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Με δεδομένο ότι η Τσεχία προσελκύει το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο έδαφός της από γειτονικές χώρες, λόγω και της μεγάλης βιομηχανικής της παράδοσης και εξειδίκευσης σε βιομηχανικούς τομείς, το πιο πρόσφορο έδαφος για προσέλκυση τσεχικών επενδύσεων στην Ελλάδα διαθέτει ο τουριστικός τομέας.

Αυτό εκτιμά σε έκθεση του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Πράγα, στην οποία επισημαίνεται ότι o τουριστικός τομέας θα παρουσίαζε ζωηρό ενδιαφέρον για τους Τσέχους επενδυτές, οι οποίοι βελτιώνουν συνεχώς το βιοτικό τους επίπεδο και λόγω κλίματος επιλέγουν ως τόπο παραθερισμού πιο ζεστά και κοντά στη θάλασσα μέρη. Η αγορά επομένως ακινήτων προς ίδια χρήση ή εκμετάλλευση κρίνεται ότι θα αυξάνεται τα προσεχή έτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που συνεχίσθηκαν και το 2021 ως συνέπεια των περιορισμών που επιβλήθηκαν σε πολλούς τομείς των υπηρεσιών, με προεξέχοντα τον τουρισμό, η Ελλάδα εξακολούθησε να παρουσιάζει πλεόνασμα στο ισοζύγιο των υπηρεσιών με την Τσεχία, ύψους 88 εκατ. ευρώ. Κύριος τροφοδότης των εισπράξεων της χώρας μας από την Τσεχία ύψους 145 εκατ. ευρώ ακόμη και σε περίοδο πανδημίας το 2021 ήταν τα ταξίδια στο συντριπτικό ποσοστό του 80% του συνόλου των εισπράξεων από Τσεχία. Ειδικότερα οι αφίξεις τουριστών από Τσεχία επανέκαμψαν ως ένα βαθμό το 2021 και ανήλθαν σε περίπου 265.800 άτομα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 158,3% έναντι 2020, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επανήλθαν στα μεγέθη προ της πανδημίας.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων