Δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ζάκυνθο και Σαντορίνη

02-08-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο και στη Σαντορίνη.

Nα σημειωθεί ότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν ληφθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και η δημοσιοποίηση των 2 επενδύσεων έχει γίνει, για σήμερα, μόνο από το Tornos News.

Αναλυτικά, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΟΝΙΚΗ ΑΤΑΞΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 28 δωματίων και διαμερισμάτων των 56 κλινών στην περιοχή Μποχαλη της Ζακύνθου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.720.098,22 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.580.507,15 ευρώ.

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σαντορίνη

Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΕΡΜΗΣ Μ. ΙΚΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 47 δωματίων των 99 κλινών με πισίνες, στη θέση Μπουλουφάρδες Σαντορίνης, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 8.400.000 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 8.400.000 ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες