Αστέρια Γλυφάδας: Yπερδιπλασιάζεται η επιφάνεια στις πισίνες – Χωρίς αντίτιμο η πρόσβαση στην ακτή

15-06-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής αποφάσισε την τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων της τουριστικής επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδας.

Στο πλαίσιο της απόφασης προβλέπεται η κάλυψη των κολυμβητικών δεξαμενών  να φθάσει σε 3.950 τ.μ. και των υδάτινων στοιχείων σε 400 τ.μ. από 1.560 τ.μ. που προβλεπόταν αρχικά. Παράλληλα, προστίθενται 66 νέα μηχανοστάσια κολυμβητικών δεξαμενών.

Επίσης, πρέπει να εξασφαλίζεται η χωρίς χρηματικό αντίτιμο πρόσβαση των πολιτών στην ακτή και στους αρχαιολογικούς χώρους, τόσο κατά τα διαστήματα στα οποία θα λειτουργεί όσο και στην υπόλοιπη περίοδο, και να διατίθενται ενημερωτικά φυλλάδια στους  χρήστες  του κτιρίου (εργαζόμενους, επισκέπτες, πελάτες) με πληροφορίες για τις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (φυσικό, ανθρωπογενές και ιστορικό-πολιτισμικό περιβάλλον) στην ευρύτερη περιοχή του έργου με στόχο την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.

Μετά την έκδοση της ΑΕΠΟ η οποιαδήποτε μεταβολή ή αποδέσμευση του γηπέδου, το οποίο είναι δεσμευμένο στο σύνολο του για την λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας, θα γίνεται κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, προβλέπεται να μην πραγματοποιηθούν έργα στον αιγιαλό, την παραλία καθώς και τη θαλάσσια περιοχή. Σε περίπτωση νέων έργων στον αιγιαλό, την παραλία και τη θαλάσσια περιοχή πρέπει να συνταχθεί σχετικός φάκελος τροποποίησης, ο οποίος να αποσταλεί στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων για την κατά νόμο έγκρισή της. Ο προτεινόμενος εσωτερικός ποδηλατοδρόμος  πρέπει να προβλεφθεί να επικοινωνεί με τον προτεινόμενο ποδηλατοδρόμο της Λ. Ποσειδώνος.

 

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες