Πράσινο φως για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ρέθυμνο

22-02-22 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος κλασικού τύπου με πισίνα, σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας WHITE OLIVE A.E, στη θέση «Κεφάλα», εντός ορίων οικισμού και εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Παγκαλοχωρίου-Σφακακίου, στο Ρέθυμνο.

Οι απαιτούμενες εκσκαφικές εργασίες  πρέπει να πραγματοποιηθούν υπό την εποπτεία εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης για την επικείμενη έναρξή τους. Σε περίπτωση που κατά την εκτέλεση των εργασιών εντοπισθούν ή αποκαλυφθούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν προκειμένου να διεξαχθεί σωστική ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου συμβουλίου του Υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής θα ληφθεί, για λόγους ασφαλείας, μέριμνα από τους κυρίους του έργου για την αντιστήριξη παρακείμενων κτισμάτων ή του υπεδάφους της παρακείμενης οδού, ενώ επιβάλλεται η περίφραξη του χώρου για την ασφάλεια των διερχομένων και την προστασία των αρχαιοτήτων.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων