Αναβαθμίζεται σε 5άστερο το ξενοδοχείο BLUE STAR στην Ιεράπετρα

13-09-21 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε 5 αστέρων αναβαθμίζεται το ξενοδοχείο  «BLUE STAR»,  δυναμικότητας 345 κλινών, στη θέση «Καθαράδες» εκτός οικισμού Κουσουνάρι Δήμου Ιεράπετρας Π.Ε. Λασιθίου, ιδιοκτησίας «ΘΕΤΙΣ ΑΕ» με μισθωτή και φορέα εκμετάλλευσης και λειτουργίας την εταιρεία ΤΡΟΥΛΗΣ ΑΕ.

Με απόφαση τροποποιείται προηγούμενη, προβλέποντας:

α) τον εκσυγχρονισμό και την μετατροπή – αναβάθμιση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας από 4 αστέρων σε μονάδα κατηγορίας 5 αστέρων. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται και θα γίνουν επισκευές -κατασκευές μικρής κλίμακας όπως αποξήλωση των υφιστάμενων λουτρών, αντικατάσταση γυψοσανίδων, αλλαγή κουφωμάτων , κατασκευή ψευδοροφών επιστρώσεις των χώρων υποδοχής με πλάκες μαρμάρου κλπ.

β) την κατασκευή 14 νέων ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών (9 τ.μ η κάθε μια)

γ) την προσαρμογή του εξοπλισμού του ξενοδοχείου ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες και

δ) την αύξηση της διάρκειας ισχύος των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων έως την συμπλήρωση 15 ετών από την έκδοση της 2336/18 ΑΕΠΟ λόγω του νέου νομοθετικού πλαισίου Ν4685/2020. 

Ο ήδη υπάρχων αδειοδοτημένος περιβαλλοντικά με την 2336/30-07-18 ΑΕΠΟ, Βιολογικός Καθαρισμός είναι επαρκής (σύμφωνα και με τα συμπεράσματα της μελέτης που κατατέθηκε με την παρούσα μελέτη τροποποίησης) και καλύπτει την αύξηση της ποσότητας των λυμάτων που προκύπτει από την αναβάθμιση της μονάδας από 4 σε 5 αστέρων .

Η δυναμικότητα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας παραμένουν ως έχουν.
Η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων αυτών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του έργου και βαρύνει την εταιρεία ΤΡΟΥΛΗΣ ΑΕ φορέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας.

Το συνολικό εμβαδό του οικοπέδου είναι 22.103,84m2, η συνολική κάλυψη είναι 4.712,75m2, τα συνολικά δωμάτια είναι 154 και οι συνολικές κλίνες είναι 345.
Μετά την λειτουργική ενοποίηση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων (μονάδα κατηγορίας 4 αστέρων 120 κλινών και μονάδα κατηγορίας 2 αστέρων, 194 κλινών αντίστοιχα) , με τον λειτουργικό επανασχεδιασμό των χρήσεων των χώρων πλέον υπάρχει μία κυκλοφοριακή σύνδεση, ένας χώρος υποδοχής, μία μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, αλλαγή σε κάποιες χρήσεις κοινόχρηστων χώρων όπως εστιατόρια, μαγειρεία, αποθήκες κ.λ.π. Μετά δε και το Ν4178/13 όπου τακτοποίηθηκαν υπερβάσεις δόμησης προ του 1983 και 2004 και έγιναν αλλαγές χρήσεων, ο αριθμός των κλινών αυξήθηκε σε 345.

Η μονάδα διαθέτει επίσης 2 πισίνες και μια εκκλησία. Μπροστά από δωμάτια που διαθέτουν μεγάλο κήπο θα κατασκευαστούν συνολικά 14 νέες κολυμβητικές δεξαμενές ( στο κτήριο 5 μια , στο κτήριο Ε τέσσερεις , στο κτήριο Α πέντε , στο κτήριο Β-Γ δυο και στο κτήριο Θ δυο ) οι οποίες θα είναι ιδιωτικές εμβαδού 9 τ.μ η κάθε μια.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός