Σε διαβούλευση σύνθετη τουριστική επένδυση resort στην Κάρυστο – Πρότυπος τουριστικός & οικολογικός προορισμός

12-10-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σε διαβούλευση τίθεται ο φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στο Δήμο Καρύστου του Ν. Ευβοίας» της εταιρείας "ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.ΕΠ.Ε.".

Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά σε αξιοποίηση ακινήτου έκτασης 1.667,20 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του Νομού Ευβοίας στην θέση “Σπηλιά  –  Μπούρος” και ανήκει διοικητικά στην κτηματική περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Πλατανιστού της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου του Δήμου Καρύστου.  

Η πρόταση του ΕΣΧΑΣΕ είναι η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου μέσω της δημιουργίας μίας σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα, παραθεριστική κατοικία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα ευεξίας, συνεδριακό κέντρο κλπ.

Βασικός στόχος του ΕΣΧΑΣΕ είναι να αποτελέσει πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό. Κατά το σχεδιασμό του λαμβάνονται υπόψη οι βασικές αρχές της αειφορίας και της Πράσινης ανάπτυξης, οιοποίες, σε γενικές γραμμές έχουν ως εξής: 

- Διατήρηση συμβατού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με τη φυσιογνωμία της περιοχής, 

- Ελαχιστοποίηση της οπτικής όχλησης,  

- Διατήρηση και ανάδειξη των χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων αλλά και του συνόλου των πυρήνων φυσικών εκτάσεων εντός του γηπέδου, διατηρώντας στο αναλλοίωτο τους σημερινούς βλαστητικούς τύπους, 

- Φυτοτεχνικές επεμβάσεις με συμβατά, αυτοφυή, είδη καλλωπιστικού πρασίνου, 

-Ανάδειξη φυσικών χαρακτηριστικών υδατορεμάτων, 

-Εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων μέσω:  Βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτιριακών υποδομών, Χρήση υλικών, μεθόδων και τεχνολογιών με γνώμονα τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, Χρήση έξυπνων συστημάτων αυτοματισμού, Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, Πράσινα δώματα κλπ.

Τόσο η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διαθέτουν τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της ΣΜΠΕ του ως άνω σχεδίου, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

Επιπλέον, προσκαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ταχ. διεύθυνση: Λ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα), μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής.

Σχετικά Αρχεία:

 

 

  1. Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) (PDF - 17,067 KB)




  2. Μελέτη Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης
    (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) (PDF - 539 KB)








  3. Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας (PDF - 11,827 KB)

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ