Άδειες για δύο πλωτές εξέδρες σε Ίο και Μύκονο

13-08-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Ίου και της Μυκόνου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 106,19 τ.μ. για λογαριασμό της εταιρείας LUCAS A.E., στη θέση παραλία ΠΑΠΠΑ της Ίου, με σκοπό την προσωρινή πρόσδεση σκαφών. Η πλωτή εξέδρα, η οποία προορίζεται για εποχική χρήση έως έξι μηνών, θα συνδέεται με διάδρομο 12,45 τ.μ., εφόσον δεν υπάρχει άλλος ασφαλής τρόπος πρόσβασης σε αυτή.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,  ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 63,58 τ.μ. στη θέση Πλυντρί Μυκόνου-Super Paradise, για λογαριασμό της εταιρείας JACKIE' O BAR-MYKONOS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ Α.Ε. Σκοπός της πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης, είναι η προσωρινή πρόσδεση σκαφών. Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των έξι μηνών, το οποίο μπορεί να είναι είτε συνεχές είτε τμηματικό, η πλωτή εξέδρα θα πρέπει να απομακρύνεται από την θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί. Τέλος, η τοποθέτηση της πλωτής εξέδρας θα πρέπει να γίνεται χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο