Η επόμενη μέρα: Επιχορηγήσεις για 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη

31-03-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

H εξάπλωση του κορωνοϊού, αναμφισβήτητα χτυπά και την επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα, περιλαμβανομένων και των επιχειρηματικών σχεδίων για νέα ξενοδοχεία ή για εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

Με την ελπίδα ταχείας εξόδου από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές. 

Αναλυτικά, η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε πρόσφατα στην έγκριση ενισχύσεων για 5 ξενοδοχεία τα οποία έχουν ως εξής:

1. Eπενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΛΑΦΥΣΤΙ Ο.Ε., που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου δυναμικότητας 24 δωματίων των 70 κλινών στην Κρήτη, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.707.638,19 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.691.707,51 ευρώ.

2. Επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε., που αναφέρεται στην πλήρη ανακαίνηση δωματίων και κοινόχρηστων χώρων ξενοδοχείου το οποίο λειτουργεί ως έχει από το 1987 και τη δημιουργία w.c. για άτομα με ειδικές ανάγκες στο ισόγειο του κτιρίου. Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστούν 4 νέες πισίνες και θα αναβαθμιστεί η υπάρχουσα, ενώ και ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί για λόγους προσβασιμότητας και καλύτερης λειτουργίας του ξενοδοχείου. Το συνολικό επιλέξιμο κόστος είναι ίσο με 1.715.779,16  ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος ίσο με 1.715.779,16  ευρώ.

3. Επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης DOWN TOWN HOTELS AE, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 29 δωματίων των 60 κλινών, στην περιοχή Κουμ Καπί των Χανίων, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.322.621 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.128.451,60 ευρώ.

4. Επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης Ε.ΤΣΙΣΚΑΚΗΣ- Ο.ΚΛΗΡΟΝΟΜΑΚΗ Ο.Ε., που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου 3 αστέρων, δυναμικότητας 43 διαμερισμάτων των 91 κλινών, στην Παλαιόχωρα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.422.348 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.422.348 ευρώ.

5.Επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης ΖΕΠΟΣ ΕΠΕ, που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχείου πόλης-City Hotel, κατηγορίας 3 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 21 δωματίων των 50 κλινών, στην οδό Μ. Κουνδούρου στην πόλη των Χανίων, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 718.350 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 718.350 ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια