Η επόμενη μέρα: Αλλαγή χρήσης 4 κτιρίων σε ξενοδοχεία σε Πάτρα, Χανιά και Ρόδο

27-03-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει παγώσει κάθε τουριστική δραστηριότητα και στην Ελλάδα. Όμως πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη ημέρα. Ο τουρισμός ήταν και θα συνεχίσει να είναι για τη χώρα μας μετά το πέρας της κρίσης ένας τομέας - πυλώνας για την εθνική οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παράπλευρά οφέλη για άλλους κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει αποφάσεις για τουριστικά επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η επενδυτική δυναμική του ελληνικού τουρισμού δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη στην πολιτεία για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στήριξης του τομέα.

Εγκρίσεις έχουν χορηγήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αλλαγή χρήσης 4 κτιρίων σε ξενοδοχεία σε Πάτρα, Χανιά και Ρόδο.

H υπηρεσία δόμησης του Δήμου Χανίων έχει χορηγήσει άδεια δόμησης στην εταιρεία MONASTERY ESTATE ENGLISH A.E. για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε ξενοδοχείο στη παλιά πόλη των Χανίων.

Η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Ρόδου έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση άδειας της εταιρείας ΑΕΤΗPION IKE για αλλαγή χρήση κατοικίας σε ξενοδοχείο στη πόλη της Ρόδου. 

H Υπηρεσία δόμησης του Δήμου Πατρέων έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση άδειας δόμησης της εταιρείας DPN A.E. για ανακατασκευή και αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτιρίου (πρώην καπναποθήκη) και  μετατροπή του σε ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων 3 αστέρων επί οδού 28ης Οκτωβρίου (πρώην Καρόλου) στη πόλη της Πάτρας.

Τέλος, η υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος του υπουργείου Πολιτισμού έχει εγκρίνει τη μελέτη εργασιών επισκευής και διαρρύθμισης και αλλαγή χρήσης από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πολυχώρο) σε Ξενοδοχείο κτιρίου ιδιοκτησίας Κ. και Δ. Τζίνη στην οδό Γερμανού 10-12 στην Πάτρα. 

 

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025