Η επόμενη ημέρα: 6 άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη, Ζάκυνθο, Χίο και B. Κυνουρία

26-03-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει παγώσει κάθε τουριστική δραστηριότητα και στη χώρα μας.

Όμως πρέπει να βλέπουμε και την επόμενη ημέρα. Ο τουρισμός ήταν και θα συνεχίσει να είναι για τη Ελλάδα μετά το πέρας της κρίσης ένας τομέας - πυλώνας για την εθνική οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και παράπλευρά οφέλη για άλλους κλάδους. Στο πλαίσιο αυτό το Tornos News θα συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, τα οποία έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η επενδυτική δυναμική του ελληνικού τουρισμού δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη στην πολιτεία για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων στήριξης του τομέα.

Oι αρμόδιες αρχές έχουν, ήδη, χορηγήσει 6 άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη Ζάκυνθο, Χίο και Βόρεια Κυνουρία.

Αναλυτικά:

1.Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ρεθύμνου έχει χορηγήσει άδεια σε ΚΑΣΚΑΜΑΝΙΔΗΣ Γ.- ΣΤΡΙΛΙΓΚΑ Α. – ΚΟΚΚΙΝΟ για 3 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με 3 πισίνες στην πόλη.

2.Η υπηρεσία δόμησης του ίδιου δήμου έχει χορηγήσει άδεια στον κ. Γιώργο Μουντριανάκη για ανέγερση ισόγειου κτιρίου (δύο τουριστικές κατοικίες) και ισόγεια τουριστική κατοικία με πισίνα στη δημοτική ενότητα Αρκαδίου.

3.Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ιεράπετρας έχει χορηγήσει άδεια στην κ. Susanne Hailer για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και πισίνα στην πόλη. 

4.Η Υπηρεσία δόμησης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχει χορηγήσει άδεια στις κ.κ. Χρυση Παπαϊωάννου και Δήμητρα Καραχάλιου για διώροφη οικοδομική για λειτουργία τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών στην περιοχή Αρκαδικό Χωριό.

5.Η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ζακύνθου έχει χορηγήσει άδεια στην κα. Αναστασία Γιατρά για 4 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με πισίνα στη πόλη του νησιού.  

6. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου έχει εγκρίνει από την άποψη του Αρχαιολογικού Νόμου, σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη την επισκευή παλαιάς, διώροφης οικίας  ιδιοκτησίας κ. Χαράλαμπου Ταμπακόπουλου, στη θέση «Πρίνος» του οικισμού Αγίου Γεωργίου Συκούση, εντός τη ζώνης προστασίας του Ναού του Αγίου Γεωργίου και τη μετατροπή της σε τρεις τουριστικές κατοικίες, διότι αφενός μεν οι προτεινόμενες επεμβάσεις αποκαθιστούν, διατηρούν και αναδεικνύουν όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του κτίσματος, αφετέρου δε, θα συμβάλουν στην ανάδειξη του εν λόγω οικισμού και της ευρύτερης περιοχής του ανωτέρου Ναού.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ