Σε ποιους τομείς επενδύουν οι Άραβες στην Ελλάδα

22-02-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στον τουρισμό και σε άλλους τομείς όπως στη φαρμακευτική βιομηχανία, στην ανάπτυξη υποδομών, στην παραγωγή ενέργειας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επενδύουν οι υπήκοοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα.

Στις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων ετών θα πρέπει να συμπεριληφθεί η  συμφωνία μεταξύ Kerzner (ελέγχεται από κρατικό επενδυτικό Ταμείο Dubai Investment Corporation of Dubai (ICD), Goldman Sachs και Colony Capital) και Dolphin Capital Investors (οι οποίες συνέστησαν κοινοπραξία με μερίδια 40% και 50% αντιστοίχως (+10% άλλοι ιδιώτες επενδυτές) για επένδυση τουριστικής ανάπτυξης στη Τζιά.  Αφορά στη δημιουργία θερέτρου σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων (θέση Βρόσκοπος) υπό το σήμα «One & Only Kea Island», που περιλαμβάνει ξενοδοχείο 75 πολυτελών δωματίων και 40 ανεξαρτήτων κατοικιών οι οποίες θα διατεθούν προ πώληση. Η Κerzner αναπτύσσει Θέρετρα και ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου υπό τα σήματα «One & Only» «ATLANTIS» και «MAZAGAN».

Αυξητική τάση όμως έχουν και οι ελληνικές επενδύσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας των ΗΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2017, το απόθεμα των Άμεσων ελληνικών επενδύσεων στη χώρα ανήρχετο σε 195,6 εκατ.δολ., έναντι 93,8 εκατ. δολ. κατά το τέλος του 2015. Σημαντική αύξηση παρουσίαζει μεταξύ των ετών 2015 (179) και 2017  (278) και ο αριθμός των ελληνικών εμπορικών σημάτων που έχουν καταχωρηθεί στα ΗΑΕ. 

Κύριοι τομείς της ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητος έχουν πραγματοποιηθεί στους τομείς της κτηματαγοράς, του εμπορίου-επισκευών αυτοκινήτων,  των επαγγελματικών-επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (κατασκευές-υπηρεσίες ναυτιλίας), καθώς και της Πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο