Καταβολές δόσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις

19-02-20 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την καταβολή του ποσού  275.418,36 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικά προβλεπόμενης επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου ΑΝΕΜΩΛΙΑ ΟΕ που αφορά στην ίδρυση ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 4 αστέρων στο Σαρακήνικο του δήμου Πάργας.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος του επενδυτικού σχεδίου είναι 1.125.828,29 ευρώ, με αναλογούσα επιχορήγηση 551.655,86 ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% του επενδυτικού σχεδίου.

Επίσης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέκρινε την καταβολή στην εταιρεία «ΛΕΥΚΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ποσού 132.857,14 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην πρώτη δόση εγκριθείσας επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής της ξενοδοχειακής μονάδας ΛΕΥΚΑΣ 3 αστέρων, 96 δωματίων.

Τέλος, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε σε πιστοποίηση υλοποίησης του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσης της επιχείρησης ΤΕΚ Α.Ε.»,  που αφορά στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων κλασικού τύπου, δυναμικότητας 99 κλινών – 44 δωματίων, στη συνοικία Κορδιά, του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα, πιστοποίησε την τήρηση των προϋποθέσεων της καταβολής τμήματος της εγκριθείσας επιχορήγησης, ποσού 2.420.000 ευρώ στην επένδυση της ανωτέρω επιχείρησης, που έχει δοθεί ως προκαταβολή με την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών, ενώ αποδέσμευσε κατατεθείσα εγγυητική επιστολή ύψους 2.662.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα καθώς έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο είχε εκδοθεί. 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο