Στις πιο ελκυστικές χώρες για ξενοδοχειακές επενδύσεις η Ελλάδα

06-03-19 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ψηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη ελκυστικότητας για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι η Ελλάδα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών που διακρίνουν μεγάλες αποδόσεις χάρη στην ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Tranio σε συνεργασία με το International Hotel Investment Forum (IHIF), ανάμεσα σε 200 επαγγελματίες της βιομηχανίας, σε επίπεδο ελκυστικότητας ξενοδοχειακών επενδύσεων πρώτες αναδεικνύονται η Ισπανία (55%), η Γερμανία (54%) και η Ιταλία (42%), οι οποίες έχουν σχετικά σταθερές οικονομίες και ανεπτυγμένες ξενοδοχειακές αγορές.

Οι μεγάλες προοπτικές ισχυρών αποδόσεων, εξαιτίας της ανάπτυξης του τουρισμού, ανεβάζουν την Ελλάδα στην 7η πιο ελκυστική χώρα για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντίστοιχα αποτελέσματα είχε και προηγούμενη έρευνα των Tranio και MR&H, δείχνοντας οτι οι επενδυτές αξιολογώντας τις χώρες με τις καλύτερες προοπτικές επενδύσεων, ανέφεραν ως ελκυστικότερες χώρες την Ισπανία (54,5%), την Ελλάδα (54%) και την Ιταλία (25,5%).

Κρίνοντας από το ενδιαφέρον των πελατών μας, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους επενδυτές στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, δήλωσε η επικεφαλής Πωλήσεων της Tranio, Marina Filichkina.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα European Hotel Investment Survey της Deloitte, οι πιο ελκυστικές πόλεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις το 2019 είναι το Άμστερνταμ, το Λονδίνο και το Παρίσι. Αντίστοιχη έρευνα της CBRE για τις επενδυτικές προθέσεις, έδειξε οτι οι ελκυστικότερες επενδύσεις εντοπίζονται το Ην. Βασίλειο (35%), στη Γερμανία (18%) και στην Ισπανία (16%).

Επιπλέον, η ίδια έρευνα αποκάλυψε οτι το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε 7 χώρες, εκ των οποίων η έβδομη είναι η Ελλάδα, με την Ισπανία και τη Γερμανία να βρίσκονται στις πρώτες 2 θέσεις, συγκεντρώνοντας τις προτιμήσεις των μισών επενδυτών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»