Ποιες είναι οι τάσεις στις επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη

12-02-19 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

H Ευρώπη θα συνεχίσει να προσελκύει διεθνείς επενδυτές σε ξενοδοχεία και το 2019, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας JLL (Jones Lang LaSalle), η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων και επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.

Το 2019 το ύψος των ξενοδοχειακών επενδύσεων σε Ευρώπη, Μ.Ανατολή και Αφρική ανήλθε σε 22,9 δισ,δολάρια (4,9 δισ.δολ. στην Ευρώπη), αλλά φέτος αναμένεται να περιοριστεί στα 21,2 δισ. δολάρια.

Παρά την πολιτική αβεβαιότητα, ο τουρισμός παραμένει ισχυρός χάρη στις μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές στην περιοχή, οι οποίες θα συνεχίσουν να προσελκύουν διεθνείς επενδυτές σε ακίνητα.

Η έκθεση (Hotel Investment Outlook 2019) προβλέπει ότι η ξενοδοχειακή αγορά θα κυριαρχείται από συμφωνίες μεμονωμένων επενδύσεων, με μείωση των συναλλαγών σε επίπεδο χαρτοφυλακίου θεσμικών επενδυτών, δεδομένων των υψηλών επιπέδων συναλλαγών του είδους την τελευταία διετία.

Προκύπτουν, επίσης, τα ακόλουθα συμπεράσματα...

-Επιτάχυνση της δραστηριότητας κατασκευών | Η Γερμανία και το Ην. Βασίλειο αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των δωματίων που έχουν προγραματιστεί να κατασκευαστούν και αναμένεται να απορροφήσουν επιπλέον προσφορά μεσοπρόθεσμα λόγω των ισχυρών τουριστικών προβλέψεων.

-Αναδύονται νέοι επενδυτές | Διαφορετικές πηγές κεφαλαίων οδηγούνται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες και άλλοι επενδυτές συναντούν μεγαλύτερο ανταγωνισμό από επενδυτές με μικρότερο κόστος κεφαλαίου και αναμένεται να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται σε δευτερεύουσες αγορές όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία.

-Τα ξενοδοχεία εισέρχονται στην ευέλικτη αγορά γραφείων | Η ευέλικτη αγορά γραφείων σημειώνει άνθιση στην Ευρώπη και οι εταιρίες διαχείρισης εκμεταλλεύονται την τάση αυτή ήδη. Η διαμόρφωση του λόμπι σε χώρο εργασίας αποτελεί έναν καινοτόμο τρόπο με τον οποίο τα ξενοδοχειακά brand μεγιστοποιούν τις δυνατότητες εσόδων από την ακίνητη ιδιοκτησία, ενισχύοντας το brand στην αντίληψη των επισκεπτών και της ευρύτερης κοινότητας.

Ο Philip Ward, Διευθύνων Σύμβουλος για την περιοχή Ευρώπης, Μ.Ανατολής και Αφρικής της JLL Hotels & Hospitality Group, δήλωσε: "Η πολιτική αβεβαιότητα και η αστάθεια στις αγορές μετοχών θα δοκιμάσουν το επενδυτικό κλίμα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, αναμένουμε ότι ο όγκος των επενδύσεων σε ξενοδοχεία θα παραμείνει σταθερός στα επίπεδα του 2018 λόγω του ελκυστικού προφίλ αποδόσεων των ξενοδοχείων σε σύγκριση με άλλους τομείς ".

διαβάστε ακόμα

Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο