Επενδυτικό ...έπος 1 δισ. ευρώ στην Ιθάκη- έτοιμα τα σχέδια για το Iliad Resort

22-04-14 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεγάλη τουριστική επένδυση Iliad Resort στην Ιθάκη, σύμφωνα με τη διεθνή επενδυτική εταιρία Portfolio International Holdings Limited που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του έργου. Μάλιστα, η Portfolio έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αρκετές φωτογραφίες με τις μακέτες της επένδυσης-μαμούθ, αφού ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 1 δισ.ευρώ.

Το Iliad Resort θα αναπτυχθεί σε έκταση 1.600 στρεμμάτων (από τα συνολικά 2.500 στρέμματα, που έχουν αγορασθεί στην περιοχή) στο εξωτερικό σημείο του νησιού της Ιθάκης, πριν από το Βαθύ. Κατά τις πληροφορίες, η έκταση έχει αγοραστεί από ομογενή της Αυστραλίας.

Το έργο, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία, θα αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο που έχει κατασκευαστεί σε ελληνικό νησί, περιλαμβάνει:

- Έξι (6) υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με 1020 σουίτες και διαμερίσματα

-150 κατοικίες για golfers

-Ένα παραθαλάσσιο «χωριό»

- Γκολφ, διεθνών προδιαγραφών, 18 οπών

- Μαρίνα 200 θέσεων

Η διαχείριση των ξενοδοχείων και των κατοικιών έχει συμφωνηθεί να αναληφθεί από τρεις μεγάλες διεθνείς αλυσίδες, με εμπειρία σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, τις Setai Hotels and Resorts, Rosewood Hotels & Resorts και Rotana Hotels

Η Portfolio International ιδρύθηκε το 1984 από τους Ian και Chris Meredith, με έδρα την Αυστραλία. Μέχρι τώρα, όπως αναφέρει, έχει ολοκληρώσει 22 επώνυμα θέρετρα και οικιστικά συγκροτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Καραϊβική, την Ευρώπη και το Μεξικό, αξίας άνω του 1 τρισ.δολαρίων. Η φιλοσοφία της εταιρίας εστιάζεται στη συγκέντρωση μοναδικών εκτάσεων, όπου μπορούν να δημιουργηθούν παγκόσμιας κλάσης τουριστικά θέρετρα, προσδίδοντας υπερξαία στους επενδυτές της και στους ιδιοκτήτες γης, που συμμετέχουν στις επενδύσεις της. Για κάθε επενδυτικό σχέδιο εργάζεται μια συγκεκριμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων, που επεξεργάζεται τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλες οι μακέτες του έργου στο http://www.interportfolio.com/

Ιδιοκτήτρια της έκτασης των 2.500 στρεμμάτων είναι η εταιρεία Smenter Limited, ο νομικός σύμβουλος της οποίας κ.Δημήτρης Χριστόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι εντός του 2014 θα έχουν δοθεί οι προ-εγκρίσεις για την έναρξη του έργου.

Ετοιμάζεται μια ακόμη μεγάλη επένδυση

Εκτός από το Iliad Resort, στην Ιθάκη σχεδιάζεται μια ακόμη μεγάλη τουριστική επένδυση. Πρόκειται για το θέρετρο Ithaca Resort από την εταιρία ΑΓΥΙΑ Α.Ε., που έχει προωθήσει το έργο στις διαδικασίες «fast track».

Σύμφωνα με την Invest in Greece, η επένδυση περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, Spa, γήπεδο και κτήριο λέσχης γκόλφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες.

Επικεφαλής της ΑΓΥΙΑ είναι ο κ.Σπύρος Καραμπάτσος, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιθάκη.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα