Στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη η μεγάλη τουριστική επένδυση Elounda Hills

27-12-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συζητείται σήμερα 27 Δεκεμβρίου η μεγάλη τουριστική επένδυση Elounda Hills, που θα αναπτύξει η κοινοπραξία Mirum Hellas, me επικεφαλής τον Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ. To Συμβούλιο καλείται να εκφράσει άποψη για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την επένδυση «Elounda Hills», με εισηγητή του θέματος τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας ΠΚ κ. Νίκο Καλογερή.

H επένδυση, που θα ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, δάσος και άλλα. Ειδικότερα, προβλέπονται 375 πολυτελή διαμερίσματα και κατοικίες, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων δυναμικότητας 730 κλινών, πλήθος καταστημάτων, υποδομές κοινής ωφέλειας, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, το φιλόδοξο σχέδιο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε οχτώ χρόνια από την έναρξη των εργασιών, με ιδία κεφάλαια των εταίρων και τραπεζικό δανεισμό σε ποσοστό 45 % – 55 %

Επισμαίνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση συζητήθηκε στην τελευταία συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που δείχνει τη μεγάλη σημασία που δίνει η Ρωσία για την ολοκλήρωσή της. Προφανώς, γι αυτό σήμερα θα βρίσκονται στην Κρήτη και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας για να προωθήσουν τις διαδικασίες έναρξης της επένδυσης.

Η επένδυση θα αναπτυχθεί εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Νικολάου στην περιοχή Πλευρά, έκτασης 768.673,73 τετραγωνικών μέτρων. Από αυτά, σχεδόν 700 στρέμματα αφορούν δημιουργία ιδιοκτησιών της Mirum Hellas, πάνω από 53 στρέμματα αφορούν δασική έκταση εντός της επένδυσης και 20 στρέμματα ειδικά διαμορφωμένη παραλία.

Σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην επένδυση περιλαμβάνονται ζώνη ανάπτυξης παραθεριστικού – τουριστικού χωριού, περιοχή παραλίας, με μαρίνα και παράκτιο μέτωπο και δασικές περιοχές.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια