Nέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με αλλαγή χρήσης κτιρίου

05-11-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την εκτέλεση εργασιών για την μελέτη αποκατάστασης και αλλαγής χρήσης σε ξενοδοχείο του χαρακτηρισμένου ως νεώτερου μνημείου κτιρίου, ιδιοκτησίας «Α.V. ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ Μ.Ι.Κ.Ε.», που βρίσκεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Πλατείας Αγίας Ειρήνης 10.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η έγκριση δόθηκε επειδή  η προτεινόμενη χρήση είναι απολύτως συμβατή με την αρχική, ιστορική χρήση του κτηρίου (κατοικίες και εμπόριο) και επιπλέον δίνει ώθηση στην ανάκαμψη της περιοχής και δυνατότητα αποκατάστασής του συνόλου του κτιρίου με ενιαίο τρόπο αντιμετωπίζοντάς το σε συνολικό επίπεδο.

Ακόμη, σημειώνεται ότι οι προτεινόμενες επεμβάσεις αντιμετωπίζουν με σεβασμό το κτίριο στο πλαίσιο διατήρησης της αυθεντικότητάς του και είναι στο πνεύμα της σύγχρονης θεωρίας των αποκαταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία, τον σχεδιασμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κιηρίου (τυπολογικά, αρχιτεκτονικά, μορφολογικά), και με μία σειρά όρων που έχουν τεθεί.

Οι όροι μεταξύ άλλων αφορούν στα εξής:

-Οι εργασίες να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις.

- Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την εποπτεία της Υπηρεσίας.

-Να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και να ειδοποιηθεί εγκαίρως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών για την έναρξη των εκσκαφικών εργασιών προκειμένου να τις παρακολουθήσει αρμόδιος υπάλληλος της Υπηρεσίας για τυχόν ανεύρεση σπολίων και αρχαιοτήτων αντίστοιχα.

-Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι οποιεσδήποτε εργασίες στο εν λόγω οικόπεδο θα διακοπούν και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών θα προχωρήσει σε πλήρη ανασκαφική έρευνα, εφ’ όσον υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό και σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ. 6 του Ν. 3028/2002. Από τα αποτελέσματα της ανασκαφικής αυτής έρευνας θα εξαρτηθεί και η συνέχιση του έργου.

- Η ασφάλεια του εργοταξίου και όλα τα αναγκαία σχετικά μέτρα αποτελούν υποχρέωση του ιδιοκτήτη και του επιβλέποντος το έργο μηχανικού. Εργασίες αντιστήριξης ομόρων οφείλουν να γίνονται από τον υπεύθυνο εργολήπτη εν όψει της ανασκαφής ή κατά τη διάρκειά της, εφ’ όσον υπάρξει ανάγκη.

- Η τελική απόχρωση των όψεων θα επιλεγεί βάσει δειγμάτων στο έργο, σε συνεργασία με την Υπηρεσία.

- Ο μανδύας οπλισμένου σκυροδέματος στην εσωτερική πλευρά της πρόσοψης να εφαρμοσθεί κατά τρόπο ώστε να μην οδηγήσει σε μείωση του πλάτους των υφιστάμενων ανοιγμάτων - κουφωμάτων.

- Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση δορυφορικών κεραιών ή η ανάρτηση ή τοποθέτηση άλλου Η/Μ εξοπλισμού, επί των όψεων, του δώματος και της στέγης του κτηρίου, εκτός των προβλεπόμενων.

- Σε περίπτωση τοποθέτησης επιγραφής / πινακίδας σήμανσης της νέας επιχείρησης θα πρέπει να ζητηθεί η εκ νέου έγκριση της Υπηρεσίας, όπως επίσης και για οποιαδήποτε μελλοντική επέμβαση, θα πρέπει να ζητείται η σχετική έγκριση.

- Αντίστοιχα θα πρέπει να ζητηθεί η σχετική έγκριση της Υπηρεσίας σε περίπτωση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων ή άλλου εξοπλισμού έμπροσθεν του κτιρίου.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ