Ξενοδοχεία: Η Ιλιάδα και η Οδύσσεια του Ομίλου Μεταξά στη Σαντορίνη

30-10-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η ιστορία του ελληνικού τουρισμού είναι γραμμένη από τις Οδύσσειες που έχουν περάσει εκατοντάδες επενδυτές έως ότου καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες. Συνήθως μετά από πολύχρονους αγώνες και σε πολλά μέτωπα.

Στη φάση της Οδύσσειας βρίσκεται από το 2009 και η επένδυση του Ομίλου Μεταξά στη Βλυχάδα Σαντορίνης. Ο Όμιλος Μεταξά μετρά ήδη 43 χρόνια διαδρομής στον ελληνικό τουρισμό. Ξεκίνησε το 1975 στην Κρήτη από τον αείμνηστο Νίκο Μεταξά με το Creta Maris, που ήταν το πρώτο ξενοδοχείο σε στυλ παραδοσιακού κρητικού χωριού και το οποίο τα τελευταία χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες All Inclusive με αποκλειστικά κρητικά προϊόντα. Συνέχισε με το Candia Maris, που λειτουργεί ήδη ως TUI Mafic Life, καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta.

Το Μάιο του 2016 ο Όμιλος Μεταξά επεκτάθηκε στη Σαντορίνη, ανοίγοντας το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, 50 δωματίων, το οποίο αναδείχθηκε πριν από λίγες ημέρες ως το «Καλύτερο Resort Spa» σε Ελλάδα και Ευρώπη, λαμβάνοντας το βραβείο «Greece’s Best Resort Spa» για δεύτερη συνεχή χρονιά και το αντίστοιχο βραβείο «Europe’s Best Resort Spa» σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα «World Spa Awards». 

Η επένδυση αυτή, όπως συνηθίζει να λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ.Ανδρέας Μεταξάς, αποτελεί την "Ιλιάδα" του Ομίλου, καθώς η επένδυση υλοποιήθηκε και η μονάδα κερδίζει πλέον διεθνείς διακρίσεις, έχοντας το DNA των ξενοδοχείων Maris, που ενέπνευσε ο οραματιστής πατέρας του Νίκος (από τους σκαπανείς του κρητικού και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού), δηλαδή αυθεντική και προσωποποιμένη φιλοξενία με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσίων.

Η δεύτερη επένδυση στη Σαντορίνη, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί την "Οδύσσεια" του Ομίλου. Η επένδυση στη Βλυχάδα, ύψους 11 εκατ. ευρώ, που αφορά ξενοδοχείο υπερ-πολυτελείας 67 δωματίων με πισίνα στο καθένα, σε έκταση 30 στρεμμάτων, έλαβε οικοδομική άδεια το 2009. Έκτοτε, έχει χορηγηθεί και ανακληθεί 3 φορές, καθώς η Πολεοδομία και ο Δήμος θέτουν ζητήματα με την κατασκευή του δρόμου. Ο Όμιλος έχει προσφύγει στις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες τον δικαιώνουν και χορηγούν ξανά την άδεια. Αυτό έγινε ξανά προχθές και αναμένεται η αντίδραση του Δήμου και της Πολεοδομίας.

Ο Όμιλος προχώρησε επίσης σε αναφορά-καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και σε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Δημάρχου Θήρας και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της ΥΔΟΜ Θήρας. Η Εισαγγελία Κυκλάδων προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων και στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, που παραμένυν ανεκτέλεστα.

"Παλεύουμε με τον "Κύκλωπα" της ανομίας", λένε στον Όμιλο, περιγράφοντας την Οδύσσεια στην επένδυση της Βλυχάδας, "με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική παράδοση", υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

"Η 'Οδύσσεια" της επένδυσης είναι πρόβλημα δημοκρατίας, λειτουργίας των θεσμών, τήρησης της νομιμότητας και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών από την αυθαιρεία της εξουσίας".

Ο αγώνας συνεχίζεται με ....γαϊδουρινή υπομονή μέχρι τη δικαίωση (αν και τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης μάλλον έχουν εξαντλήσει τη δική τους από τη διαρκή μεταφορά τουριστών)...

 Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην Αν.Κρήτη από τον Όμιλο Μεταξά

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά