ΤΑΙΠΕΔ: Προτεραιότητα για το 2019 ο ιαματικός τουρισμός

30-10-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η αξιοποίηση ακινήτων σε ιαματικές πηγές καθώς και τα περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση όπως τα περιφερειακά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, εμβληματικά ακίνητα και μαρίνες, αποτελούν τις προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για το 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου του Ταμείου, Άρη Ξενόφου στο επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Enterprise Greece ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα.

Στο κομμάτι του real estate, το Ταμείο εγκαινιάζει την αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει σε ιαματικές πηγές και οι σχετικοί διαγωνισμοί θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα, είπε ο κ. Ξενόφος.

Αν και πρόκειται για μικρά assets, εντούτοις είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και αυτού του είδους τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος. «Επίσης, ένα μεγάλο ακίνητο που έχουμε είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Γούρνες, για το οποίο φτιάξαμε καινούργιο σχέδιο χρήσεων ανάπτυξης», όπως σημείωσε.

«Πρώτα στο ραντάρ το δικό μας και των επενδυτών είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού: ανατολικά με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά με Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα. Μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Ένα από τα πιο εμβληματικά asset μας είναι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη», δήλωσε.

Ο κ. Ξενόφος τόνισε ότι οι ρωσικές άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα κατευθύνονται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό και τα ακίνητα, καθώς και τον τομέα των τροφίμων. Ήδη, όπως είπε, σε διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που έχουν ολοκληρωθεί η παρουσία εταιρειών ρωσικών συμφερόντων έχει υπάρξει σημαντική. Ως πιο πρόσφατο παράδειγμα ανέφερε τη διεθνή κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki Limited, στην οποία μετέχει η «Belterra Investments Ltd.» του ομογενούς Ιβάν Σαββίδη, που απέκτησε το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έναντι 232 εκατ. ευρώ.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο