40 εκατ. ευρώ βάζει η Τράπεζα Πειραιώς στο fund της Thomas Cook

18-10-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 40 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς με την Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), η οποία αποτελεί joint venture μεταξύ της Thomas Cook plc και της LMEY Investments.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η κύρια Τράπεζα της TCHI στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση που παρέχει πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για νέες επενδύσεις στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο.

Η στρατηγική της Thomas Cook, όπως αναφέρεται σε δική της ανακοίνωση, είναι να αποκτήσει ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν μειωμένες αποδόσεις, είναι προβληματικές ή δεν διαθέτουν επαρκή χρηματοδότηση και βρίσκονται στους βασικούς προορισμούς της Thomas Cook και να τα μετατρέψει σε ξενοδοχεία με δικό της εμπορικό σήμα.

Ο Enric Noguer, επικεφαλής της Thomas Cook Hotels & Resorts, δήλωσε: "Αυτή η πρώτη δόση χρηματοδότησης είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς, προκειμένου να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του ξενοδοχειακού μας fund. Με την απόκτηση περισσότερων ξενοδοχείων τα οποία θα διαχειριζόμαστε πλήρως, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες αποδόσεις για τον όμιλο και να επιτύχουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση του πελάτη. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε περαιτέρω χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε ξενοδοχεία γύρω από τη Μεσόγειο, όπου μπορούμε να προσφέρουμε την εμπειρία μας στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων σε συνδυασμό με τη δύναμη διανομής που διαθέτει ο tour operator".

Το joint venture της Thomas Cook και της LMEY ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 με στόχο την επέκταση στον κλάδο των ιδιόκτητων ξενοδοχείων στους δύο βασικούς προορισμούς της Thomas Cook, την Ισπανία και την Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο της TCHI στην Ελλάδα περιλαμβάνει δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη υπό το brand της Sunwing.

Σημειώνεται ότι για τη χρήση που έληξε την 30/9/2018, ο συνολικός τζίρος της Thomas Cook ανήλθε σε 9 δισ. στερλίνες, διακινώντας συνολικά 20 εκατ. επισκέπτες. Στην Ελλάδα αντίστοιχα διακίνησε 3 εκατ. επισκέπτες, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους διεθνείς tour operators. 

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η χρηματοδότηση του τουρισμού, ο οποίος είναι ένας από τους κλάδους αιχμής για την ελληνική οικονομία, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η Τράπεζα, με χαρτοφυλάκιο της τάξης των €2 δισ. στον κλάδο, στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας