Nέος γενικός διευθυντής Επενδύσεων στον ΟΛΘ

12-09-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ανακοινώνει ότι o κ. Davidyan Arthur του Eduard, ορίστηκε από 11.09.2018, ως Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων.

Ως Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων θα έχει την εποπτεία όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση των Επενδυτικών Σχεδίων της Εταιρείας καθώς και των Υποχρεωτικών Επενδύσεων, έτσι όπως αυτές προσδιορίζονται από τη Σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

"Για την εξαμηνιαία περίοδο έως την 30ή Ιουνίου 2018, όλες οι χρηματοοικονομικές μας μετρήσεις είναι θετικές με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3%, του αποτελέσματος μετά από φόρους κατά 4,7% , του EBITDA κατά 5,9% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του περασμένου έτους, παρά την αργή εκκίνηση κατά την αρχή του έτους», σχολίασε ο Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

«Έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας, η οποία υπεραντιστάθμισε την αύξηση του τιμήματος παραχώρησης, τώρα στο 3,5% των συνολικών εσόδων έναντι 2% πέρυσι, καθώς και την αύξηση του κόστους εργασίας που προέκυψε από τον επαναϋπολογισμό του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα στις ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Θεοφάνης.

«Αξιολογούμε προσεκτικά το επενδυτικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του σχεδίου επέκτασης του 6ου Προβλήτα, με τις θέσεις ελλιμενισμού πλοίων μεγάλου βυθίσματος και την αναβάθμιση του εξοπλισμού, με στόχο την ευθυγράμμιση με τη συνολική στρατηγική της Εταιρείας και τη βελτιστοποίηση των οικονομικών μεγεθών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε τους ανθρώπινους πόρους, την εμπειρία στη διαχείριση λιμένων και την οικονομική δυνατότητα να εφαρμόσουμε με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο δράσης μας και να επωφεληθούμε από τις ισχυρές δυνατότητες του Λιμένα Θεσσαλονίκης.»

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google