Fosun: Παγκόσμια επέκταση σε ξενοδοχεία- Ενδιαφέρον και για Ελλάδα

09-07-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ο κινεζικός όμιλος Fosun International έλαβε την έγκριση από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ για απόσχιση της θυγατρικής Fosun Tourism and Culture (FTC), που περιλαμβάνει την Club Med, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τις τουριστικές του δραστηριότητες παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun απέκτησε την αλυσίδα Club Med έναντι 1,3 δισ. δολαρίων το 2015, δημιούργησε το πολυτελές Sanya Atlantis στο νότιο νησί της Κίνας Hainan, όπου η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την προώθηση του τουρισμού, ενώ έχει μετοχικό ποσοστό στον Thomas Cook, με τον οποίο έχουν αναπτύξει τον Thomas Cook κίνας για τη διακίνηση Κινέζων τουριστών.

Η εταιρεία δήλωσε τον Μάιο ότι προγραμματίζει να αυξήσει την θέση της στη Βόρεια Αμερική μέσω εξαγορών και να ξεκινήσει μια νέα μάρκα θερέτρων στην Κίνα.

Επενδύσεις της Fosun στην Ελλάδα

Την αγορά ξενοδοχείων ή την κατασκευή νέων στην Ελλάδα εξετάζει η κινεζική εταιρεία επενδύσεων Fosun International, η οποία μετέχει και στην κοινοπραξία για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στη χώρα μας θα αναπτυχθούν μέσω της εταιρείας της Club Med SAS, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fosun, Τσιμ Τσιανόνγκ Κιάν πριν από μερικούς μήνες.

Η Fosun θα επιδιώξει, επίσης, να φέρει στην Ελλάδα γκρουπ κινέζων τουριστών, αξιοποιώντας το μετοχικό μερίδιο που έχει στον Thomas Cook Group Plc. Ο κ.Κιάν εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός Κινέζων τουριστών στη χώρα μας μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, γι αυτό και μέσω του Thomas Cook σχεδιάζει πακέτα διακοπών στην κινεζική αγορά για Ελλάδα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα ανοίξουν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Πεκίνο και Σαγκάη προς τη χώρα μας.

Η Fosun, με έδρα τη Σαγκάη, διαχειρίζεται συνολικά 64,3 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour