Νέο τουριστικό κατάλυμα στο κέντρο της Αθήνας

25-06-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το πράσινο φως έδωσε η Υπηρεσία Νεώτερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων του υπουργείου Πολιτισμού για την αλλαγή χρήσης 4 ορόφων κτιρίου στην περιοχή του Ψυρή από  επαγγελματικές αποθήκες και του ισογείου καταστήματος σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα.

Επίσης, εγκρίθηκαν εργασίες διαμόρφωσης του δώματος του 5όροφου κτιρίου σε χώρο συνάθροισης κοινού (roof garden) με τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Το κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρείας Γιαχουντουδης Τουριστικές Επιχειρήσεις ΙΚΕ βρίσκεται επί  των οδών Αρτέμιδος και Πιττακή 5.

Η Yπηρεσία έθεσε μία σειρά από όρους ώστε το κτίριο να εντάσσεται στο προστατευόμενο περιβάλλον των παρακείμενων μνημείων μεταξύ των οποίων είναι και οι εξής:

-Οι αιτούμενες επεμβάσεις και η αλλαγή χρήσης να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες διατάξεις, πολεοδομικές, κτηριοδομικές ή άλλων αρχών και οι χρήσεις να επιτρέπονται από το διάταγμα χρήσεων γης της περιοχής.

-Να μην κατασκευασθούν οι αρχιτεκτονικές προεξοχές διότι δεν συνάδουν με την αρχιτεκτονική μορφή του κτηρίου και με τον χαρακτήρα της περιοχής.

-Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση δορυφορικών κεραιών ή η ανάρτηση Η/Μ εξοπλισμού επί των όψεων και κατ’ επέκταση επί των εσοχών και επί του δώματος του κτηρίου. Οι προτεινόμενες κλιματιστικές μονάδες και οι τυχόν αντλίες θερμότητας να τοποθετηθούν στον πίσω ακάλυπτο χώρο του κτηρίου.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»