Ν.Πήλιο: Απόφαση του ΣτΕ επηρεάζει τις τουριστικές επενδύσεις

13-06-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην ανατροπή του μέχρι σήμερα πολεοδομικού σχεδιασμού στο Νότιο Πήλιο οδηγεί απόφαση ακύρωσης οικοδομικής αδείας από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Σύμφωνα με το Δήμο Νοτίου Πηλίου, με την ανωτέρω απόφαση «δεν θα μπορούν να ανεγερθούν τουριστικές μονάδες στην περιοχή, καθώς η ανάπτυξή τους απαιτεί τη διάσπαση του όγκου και την ανέγερση περισσοτέρων του ενός κτιρίου στην ίδια γη. Επιπρόσθετα δε, η ανωτέρω απόφαση αναμένεται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την ανάπτυξη επενδύσεων στην εν λόγω γεωγραφική και διοικητική περιοχή».

Ειδικότερα, ο Δήμος Νότιου Πηλίου προχώρησε σε άσκηση τριτανακοπής κατά της απόφασης του ΣτΕ η οποία αφορά σε ακύρωση οικοδομικής άδειας στην Άνω Γατζέα, λόγω του ότι  οι απαγορεύσεις που τάσσει πλήττουν τις προοπτικές βιώσιμης, υγιούς και επωφελούς, για τους κατοίκους, ανάπτυξης των υπόψη περιοχών, που εμπίπτουν στην περιοχή διοικητικής ευθύνης του Δήμου. Ως εκ τούτου ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, βλάπτεται από την απόφαση αυτή, στο σύνολο του ευρύτερου χωροταξικού του σχεδιασμού για την περιοχή, καθώς ουσιαστικά απαγορεύει τη σύσταση διηρημένης ιδιοκτησίας εντός των ορίων οικισμού και απαγορεύει τη διάσπαση του όγκου σε περισσότερα επιμέρους κτίσματα. Η απόφαση αυτή θα έχει ως συνέπεια την ανέγερση μεγάλων όγκων στο Πήλιο, γεγονός που δεν συνάδει με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τα μορφολογικά πρότυπα που έχουν διαμορφωθεί, χωρίς η αποδοχή αυτή να οδηγεί σε έναν δογματικό μιμητισμό και αυστηροποίηση αυτών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»