Νέο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτης

16-05-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 3 αστέρων με δύο υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και πέντε ορόφους, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε., επί της οδού Μίνωος 3 και Σοφοκλή Βενιζέλου, εκτός των ενετικών τειχών, εντός των ορίων του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης του Ηρακλείου.

Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι και οι παρακάτω:

-Στην όψη του κτιρίου επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, που είναι ορατή από τον προμαχώνα, όλα τα στοιχεία από γυαλί ή κρύσταλλο, στα ανοίγματα και στα στηθαία, θα είναι μη ανακλαστικά.

- Τα τυχόν προσαρτήματα (όπως ντεπόζιτα, κεραίες, δορυφορικά πιάτα, ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά στοιχεία, κ.α) και λοιπές κατασκευές να τοποθετηθούν σε θέση όπου δεν θα είναι ορατά από τα τείχη.

- Οι απαιτούμενες εκσκαφές του υπολοίπου τμήματος του γηπέδου, θα γίνουν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι