Πιτσιόρλας: Έως το φθινόπωρο όλες οι ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό

20-04-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς έως τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα έχουν εκδοθεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την υλοποίηση του έργου, υποστήριξε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Στο Ελληνικό έχουμε φτάσει στο τέλος» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας στη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατήγγειλαν καθυστερήσεις στην πορεία των μεγάλων επενδύσεων. Επίσης, σημείωσε ότι η «Lamda» που θα κατασκευάσει το έργο, θα ολοκληρώσει την κατάθεση των μελετών Ιούνιο του 2018.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην έναρξη της επένδυσης, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι αποτελεί «ένα πολύ μεγάλο έργο που επιτελέστηκε», χαρακτηρίζοντάς το «δύσκολο εγχείρημα», λόγω αντιδράσεων από «πολύ ισχυρά οικονομικά συγκροτήματα και εκδοτικά συγκροτήματα» καθώς και όλους τους Δήμους της περιοχής, τους οποίους δεν ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε, ακόμη, ότι το έργο ξεκίνησε «με πάρα πολύ κακούς όρους» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και η κυβέρνηση κλήθηκε «να επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα».

Αναφέρθηκε και στις παθογένειες που προκαλούν προβλήματα στις επενδύσεις. «Σε μια χώρα που δεν υπάρχει Κτηματολόγιο, που δεν υπάρχει Δασολόγιο, που δεν υπάρχει Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο, σε μια χώρα που αυτά τα στοιχειώδη δεν έχουν λυθεί, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός