Αύξηση της αξίας των ξενοδοχειακών ακινήτων στην Ευρώπη το 2017

06-03-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η αξία των τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχειακών ακινήτων της Ευρώπης σημείωσε ετήσια ανάπτυξη 3,9% το 2017, έναντι σταθερής πορείας τους από το 2015 στο 2016, σύμφωνα με τον Δείκτη Αποτίμησης Αξίας Ευρωπαϊκών Ξενοδοχείων για το 2018 της HVS.

Η σχετική έρευνα της HVS σε 33 ευρωπαϊκές πόλεις, δείχνει ότι η άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, των επιχειρήσεων και του ΑΕΠ στην Ευρώπη συνέβαλλε σημαντικά στην εξέλιξη αυτή.

Ως εκ τούτου, η ζήτηση διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τα χαμηλά επίπεδα προσφοράς νέων ξενοδοχείων που παρατηρούνται στις περισσότερες πόλεις να ανεβάζουν περαιτέρω την αξία.

Οι πόλεις με την υψηλότερη αξία ξενοδοχείων ανά δωμάτιο παραμένουν το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Ρώμη, παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σε ετήσια βάση σε όλες τους εκτός από το Παρίσι.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ξενοδοχειακά δωμάτια στη Λισαβόνα, μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης, την ανέβασαν στις πρώτες ευρωπαϊκές όσον αφορά την ανάπτυξη της αξίας των ξενοδοχείων το 2017, με άνοδο 14,7% σε σχέση με το προηγούμενό έτος, αποτελώντας την 4η συνεχή χρονιά διψήφιας ανόδου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ξενοδοχεία της είναι αυξημένο.

Η ενίσχυση του ρουβλίου έναντι του ευρώ είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά τα ξενοδοχεία στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα, με την αξία τους να ανεβαίνει κατά 14,4% και 11,5% αντίστοιχα και να βρίσκονται στην 2η και 5η θέση της κατάταξης πόλεων με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της αξίας ξενοδοχειακών ακινήτων. 

Τρίτη είναι η Μαδρίτη, με άνοδο 14,1% ενώ τα ξενοδοχεία του Ην. Βασιλείου λόγω αδυναμίας της λίρας είχαν μικρές μειώσεις στην αξία τους, εκτός από το Λονδίνο που είχε ανάπτυξη 4,3% και το Εδιμβούργο.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google