Κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στα Ν. Μουδανιά

26-02-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία οργανωμένων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στα Ν. Μουδανιά, σε χώρο παραπλεύρως του υφιστάμενου λιμένα Ν. Μουδανιών.

Η κατασκευή των έργων στην επιλεγείσα θέση θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς όπως:

- Θα αποτελέσει χώρο αθλητικών διοργανώσεων εθνικού και διεθνούς επιπέδου με άμεσο αντίκτυπο την σημαντική προβολή της περιοχής λόγω δημοσιότητας που λαμβάνουν παρόμοιες διοργανώσεις.

- Θα δημιουργήσει πυρήνα εύρεσης, προετοιμασίας και αξιοποίησης καινούριων ταλέντων στον χώρο του θαλάσσιου αθλητισμού όπως στην κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, κλπ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή λιμενικών και χερσαίων έργων για τη δημιουργία χώρου αθλητικών διοργανώσεων θαλάσσιου αθλητισμού και ειδικότερα:

Λιμενικά Έργα

- Έργα προέκτασης του ήδη υπάρχοντος λιμενοβραχίονα από φυσικούς ογκολίθους, μήκους 270m, πλάτους στέψης 3m και στάθμης στέψης +2,5m. Ο προσήνεμος μώλος θα κατασκευαστεί από φυσικούς ογκολίθους και θα έχει συνολικό μήκος 270m. Η χάραξη του προσήνεμου μώλου θα ακολουθεί την ισοβαθή των -4,0m, ενώ στα τελευταία μέτρα μέχρι το ακρομώλιο φθάνει μέχρι και την ισοβαθή των -3,0m. Η στέψη του προσήνεμου μώλου θα είναι στα +2,5m, ενώ το πλάτος της στέψης θα είναι 3m. Οι κλίσεις των πρανών θα είναι 1:2 προσήνεμα και 1:1,5 υπήνεμα. Στην άκρη του μώλου θα γίνεται διαπλάτυνση της στέψης του, ώστε να διαμορφωθεί το ακρομώλιο και να τοποθετηθεί ο φανός σήμανσης.

- Έργα επίχωσης θαλάσσιου τμήματος συνολικής έκτασης 3.400m2 περίπου σε επιλεγμένα σημεία στο μέτωπο των έργων του ναυταθλητικού ομίλου με κατάλληλα υλικά. Για τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αθλητικών σκαφών και τη διαμόρφωση των απαιτούμενων χερσαίων εγκαταστάσεων, θα γίνει επίχωση του τμήματος ανατολικά των υφιστάμενων έργων μέχρι τη θέση του υφιστάμενου αγωγού εκβολής λυμάτων. Η επίχωση θα είναι έκτασης 3.400m2. Ο όγκος της επίχωσης εκτιμάται σε 13.200m3

Τα αδρανή υλικά επίχωσης θα ληφθούν από αδειοδοτημένες μονάδες της περιοχής του έργου.

- Έργα διαμόρφωσης των μετωπικών επιχώσεων για τη δημιουργία κρηπιδότοιχων από τεχνητούς ογκολίθους συνολικού μήκους 126m περίπου και δημιουργία δεύτερης ράμπας πλάτους 18m.

- Έργα κατασκευής πλωτών προβλητών συνολικού μήκους 126m για τη δημιουργία θέσεων ελλιμενισμού σκαφών.

Οι πλωτοί προβλήτες θα τοποθετηθούν κάθετα στα δύο επιμέρους τμήματα του κατακόρυφου μετώπου. Θα έχουν μήκος 54m και 72m.

- Τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος ανά δύο θέσεις ελλιμενισμού.

- Τις παροχές πόσιμου νερού ανά δύο θέσεις ελλιμενισμού.

- Την παροχή καυσίμων.

- Τις παροχές τηλεφωνικών γραμμών ανά δύο θέσεις λιμενισμού.

- Κατασκευή φάρων για την σηματοδότηση της εισόδου από την θάλασσα στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

- Έργο κατασκευής πλωτών λιμενοβραχιόνων για την δημιουργία θέσεων ελλιμενισμού σκαφών.

Χερσαία Έργα

Τα προτεινόμενα χερσαία έργα είναι τα ακόλουθα:

- Κτίριο Διοίκησης - Εκδηλώσεων. Το κτίριο διοίκησης θα περιλαμβάνει δύο ορόφους συνολικού εμβαδού 616,5m2. Στο ισόγειο έχουν σχεδιαστεί αίθουσες εκδηλώσεων, συνεδριάσεων, διδασκαλίας καθώς επίσης και βοηθητικοί χώροι WC, ιατρείο κλπ.

- Κτίριο στέγασης ναυταθλητικού Ομίλου – Νεώσοικος. Το κτίριο του νεώσοικου και ξενώνα θα είναι ισόγειο. Χωρίζεται σε τρία μέρη με δύο αρμούς διαστολής. Οι λειτουργίες που θα πραγματοποιούνται θα είναι δύο. Η πρώτη είναι αυτή της φύλαξης σκαφών, πανιών και όλων των απαραίτητων χώρων, δηλαδή συνεργείο, αποθήκη, γυμναστήριο, γραφείο προπονητή, βοηθητικών χώρων αποδυτήρια και WC. Η δεύτερη είναι αυτή του ξενώνα ανδρών και γυναικών, με πρόσβαση στους βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, WC, ντους κλπ). Το εμβαδόν όλου του κτιρίου θα είναι συνολικά 775,5m2.

- Έργα διαμόρφωσης χώρων για χερσαίο πάρκινγκ αγωνιστικών σκαφών.

- Έργα φυτοκάλυψης περιφερειακά του ομίλου.

- Έργα περίφραξης και εισόδου στους χώρους του ομίλου.

- Έργα υποδομής που αφορούν σε παροχή νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου σε κατάλληλες θέσεις, αποχέτευσης, αρδευτικά δίκτυα κλπ.

- Έργα ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων.

- Στεγασμένος χώρος(κιόσκι) για χρήση ως υπαίθριου αναψυκτήριου κοινού και αθλητών.

- Γλυπτό με θέμα τη σχέση του ανθρώπου με τη θάλασσα.

- Υπέργειος χώρος στάθμευσης οχημάτων. Θα χρησιμοποιηθεί ο ήδη υφιστάμενος χώρος στάθμευσης (30 θέσεων) όπως φαίνεται στο αντίστοιχο σχέδιο. Ο χώρος τοποθετείται κοντά στο υπάρχον κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων.

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες