Εκσυγχρονισμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

24-02-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα.

Το πλαίσιο ως προς τον τομέα του τουρισμού, επισημαίνει την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενεργειών και δράσεων που συνδέονται με την εξυπηρέτηση του τουρισμού βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, της έντασης και του είδους της τουριστικής δραστηριότητας, της γεωμορφολογίας και της ευαισθησίας των πόρων. Επίσης επισημαίνεται η προώθηση νέων μορφών τουρισμού που αναμένεται να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ότι αφορά τις ορεινές ζώνες, επισημαίνεται ότι η ελκτικότητα των ορεινών- ημιορεινών ζωνών θα πρέπει να αυξηθεί ώστε να αποτελέσουν αντίβαρο στην πίεση που δέχονται οι παράκτιες και περιαστικές περιοχές. Επίσης στις κατευθύνσεις για τον τουρισμό στο υποκείμενο επίπεδο χωρικού σχεδιασμού σημειώνεται για την Ημαθία ότι είναι επιθυμητή η δημιουργία οργανωμένου δικτύου τουριστικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και χρήσεων που θα περιλαμβάνει τις περιοχές Βεργίνας- Αγ. Βαρβάρας- Βέροιας- Νάουσας.

Η έκταση του υπό εκσυγχρονισμό χιονοδρομικού κέντρου, εμπίπτει στον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας με ονομασία «Όρος Βέρμιο» του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000,  εν μέρει εμπίπτει εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Δάσος Νάουσας και Δασών Σελίου- Τσανακτσή- Γιαννακοχωρίου και είναι δασική. Για το λόγο αυτό η εν λόγω άδεια επέχει και θέση έγκρισης επέμβασης, ενώ ισχύουν οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 7 πίστες χιονοδρομίας από 200 έως 2.600 μέτρα, 3 πίστες δρόμων αντοχής από 3.0000 έως 10.000 μέτρα, εναέριους και συρόμενους αναβατήρες. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξενοδοχείο δυναμικότητας 100 κλινών, κατηγορίας 2 αστέρων, ξενώνα δυναμικότητας 76 κλινών, το Ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Νάουσας, σαλέ, δύο καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμούς σκι και κτίριο σχολής σκι.

Τέλος, το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο κανονιών τεχνητής χιόνωσης στην Ελλάδα.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη