Ελληνικό: Ξεκίνησε η επεξεργασία του Π.Δ. από το ΣτΕ

29-01-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη νομιμότητα ή μη του προεδρικού διατάγματος που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού. Η απόφαση του ΣτΕ είναι καθοριστικής σημασίας καθώς μια ενδεχόμενη θετική γνωμοδότηση αναμένεται να «ξεκλειδώσει» την επένδυση.

Η πρώτη αυτή διάσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα, κατά την οποία παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, του ΤΑΙΠΕΔ, δικηγόροι και παράγοντες τεχνικών εταιρειών ενημέρωσαν τα μέλη της Ολομέλειας για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ελληνικό.

Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, διαμορφώνεται σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, έπειτα από ειδική μελέτη διαμόρφωσης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων.

Έξι κτίρια- τοπόσημα θα έχουν ύψος έως τα 200 μέτρα, ενώ τα λοιπά ψηλά κτίρια που προβλέπονται κατ' εξαίρεση δεν θα ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 2.700.000 τ.μ. , ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 35% του συνόλου της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου.

Στην περιοχή του παράκτιου μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη στο σύνολο αυτής ορίζεται σε 15%, με την οποία εξασφαλίζεται η δημιουργία αδόμητου ελεύθερου μετώπου, μήκους ενός χιλιομέτρου και διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα. Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των, πάσης φύσεως, μόνιμων κτιρίων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής επιφανείας αυτού.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου θα ορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία θα συμμετέχουν μόνο δικαστές. Στις επόμενες διασκέψεις θα εξεταστεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από Συνταγματικής, νομικής, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής, αρχαιολογικής, κ.λπ. σκοπιάς.

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές