Ξεκινά το έργο εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της λίμνης Καϊάφα

14-01-18 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της λίμνης Καϊάφα καθώς αύριο Δευτέρα 15 Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Ήδη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση για το έργο που αφορά στο Συγκρότημα Ιαματικής Πηγής (Λουτρά) Καϊάφα Ηλείας και το οποίο περιλαμβάνει ιαματικές πηγές και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησής τους και ένα ευρύτερο φυσικό περιβάλλον μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με σπάνια βιοποικιλότητα, που εκτείνεται έως τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της Πράξης «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής λίμνης Καϊάφα» θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής λίμνης Καϊάφα με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Η οικοανάπτυξη της περιοχής θα αποτελεί χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης με δραστηριότητες που εντάσσονται σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Μάλιστα η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν ενώ θα παρέχεται ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες των εγκαταστάσεων της λίμνης.

Η Πράξη θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη τη χώρα στον τομέα του οικοτουρισμού, καθώς και παράδειγμα επίδειξης καινοτόμων τεχνικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η περιοχή επέμβασης καταλαμβάνει επιφάνεια που ανέρχεται σε 120.868,58 τ.μ.

Ειδικότερα, οι στόχοι της Πράξης είναι:

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»