Τουρκία: Μεγάλη επένδυση με 128 νέα ξενοδοχεία ετοιμάζει o όμιλος Otium

20-10-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

128 νέα ξενοδοχεία θα κατασκευάσει ο τουρκικός όμιλος Otium Hotels τα επόμενα χρόνια στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή, Yashar Gecher.

Ο κ. Gecher αποκάλυψε ότι ο όμιλος έχει λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τα επενδυτικά σχέδια στην Τουρκία, με τα 60 εκ των 128 ξενοδοχείων να προβλέπεται να κατασκευασθούν στην Αττάλεια και τα υπόλοιπα στις ακτές της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία της Τουρκίας προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες όχι μόνο από τις παραδοσιακές αγορές (Ρωσία, Γερμανία, Βρετανία) αλλά και ανερχόμενες (Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ιράν, Αλγερία και Ισραήλ).

Η Otium Hotels International, υπό τη δομή της OTI Holding, δραστηριοποιείται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από το 2005 και μέχρι το 2015 διέθετε 6 ξενοδοχεία, 3 εκ των οποίων στην Τουρκία και άλλα 3 στην Αίγυπτο.

Φέτος, στα ξενοδοχεία μας είχαμε 30% Ρώσους, 18% Ουκρανούς, 11% Βτετανούς, 11% Τούρκους και 6% Γερμανούς, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Xanadu Resort στο Μπελέκ της Αττάλειας, Hakan Yilmaz.

Όπως είπε, ο αριθμός κρατήσεων των Ρώσων μέσω της Booking.com φέτος αυξήθηκε κατά 37%, όμως το ποσοστό των τουριστών που κάνουν κράτηση στο ξενοδοχεία διαδικτυακά είναι πολύ μικρό και δεν ξεπερνά το 2%. Η πλειονότητα κάνει κράτηση μέσω τουρ οπερέιτορ.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός