Tα εμπόδια στο Ελληνικό και η υπομονή των επενδυτών

05-10-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ευλόγως διερωτώνται μερικοί γιατί η κοινοπραξία, που  συμμετέχει και η LAMDA DEVELOPMENT, για την ανάπτυξη της έκτασης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, δεν αποσύρεται από τη διαδικασία, με την συνεχή ταλαιπωρία που υφίσταται  και τον ατελείωτο πόλεμο από παντού στην πραγματοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου. 

Η απάντηση, όπως σημειώνει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που αρθρογραφεί στο Tornos News, έχει άμεση  σχέση με τα μεγάλα και μακροχρόνια κέρδη που θα έχει η κοινοπραξία από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με το χαμηλό τίμημα  εξαγοράς σε σχέση με το μέγεθος της έκτασης και τις δυνατότητες ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει όλες τις δυνατές τουριστικές εκμεταλλεύσεις όπως ξενοδοχεία, κατοικίες προς μίσθωση και πώληση, εστιατόρια, μπαρ, καζίνο, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, εγκαταστάσεις διημέρευσης, εμπορικό κέντρο κλπ, με ετήσια έσοδα που σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση του project , θα αποσβέσουν τόσο  το τίμημα των 915 εκατομμυρίων ευρώ που θα καταβληθεί στα ταμεία του Κράτους, όσο και το κόστος κατασκευής των αναγκαίων  υποδομών που υπολογίζεται σε 1,2 δις ευρώ και θα αναληφθεί εξ ολοκλήρου από τους επενδυτές.

Το συνολικό αναπτυξιακό έργο σε πλήρη ανάπτυξη θα ανέλθει σε περίπου 8 δισ. ευρώ.

Βέβαια πρέπει να αναφερθούν και να επισημανθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα του Δημοσίου από την λειτουργία των εγκαταστάσεων, όπως και τα υπόλοιπα άμεσα και έμμεσα  οικονομικά οφέλη.

Υπολογίζεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη η εγκατάσταση θα έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει μέχρι και 2% του ΑΕΠ, 

Διεθνείς παράγοντες real estate θεωρούν άκρως συμφέροντες τους όρους απόκτησης της έκτασης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη στην Ευρώπη, στην Athens Riviera, το φιλέτο της Μεσογείου, με μεγάλες δυνατότητες , δημιουργώντας το luxury destination της Μεσογείου.

Χαμηλό σχετικά τίμημα εξαγοράς για τον επενδυτή, μεγάλα οικονομικά οφέλη και για τους δύο από την λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων.

Όμως, σε μία τόσο μεγάλη επένδυση, οι επενδυτικοί όροι είναι πάντα win-win και  το τελικό αποτέλεσμα έχει σημασία και για τους δύο.

 Συμπέρασμα ,το deal πρέπει να  ξεμπλοκάρει και να  προχωρήσει τάχιστα, πολύς χρόνος χάθηκε  και να εκτελεσθεί σύμφωνα με τον αρχικό  εγκεκριμένο σχεδιασμό των επενδυτών.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour