Τουρισμός: Πώς πολεοδομικά σχέδια και δασικοί χάρτες επηρεάζουν επενδύσεις

25-09-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η εταιρία «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ Κ. ΤΣΑΚΝΗ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης απόφασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο "Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Σταγείρου - Ακάνθου Χαλκιδικής".

Η αιτούσα εταιρία εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο με την επωνυμία ΣΑΝ ΡΑΙΖ και στα πλαίσια της επέκτασης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας αναζήτησε, βρήκε και απέκτησε και άλλο ακίνητο στην Αμμουλιανή για τη δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, το οποίο ακίνητο κατά το χρόνο της αγοράς του πληρούσε όλες τις νόμιμες πολεοδομικές, επιχειρηματικές και οικονομικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας.

Ωστόσο, μετά την έγκριση του προσβαλλόμενου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το γήπεδο που απέκτησε η ανωτέρω εταιρία εντάχθηκε σε περιοχή προστασίας δάσους και δασικών εκτάσεων, με αποτέλεσμα να μειώνεται η μέγιστη καλυπτόμενη επιφάνεια, να μειώνεται η δόμηση από 207,65 τμ σε 160τμ και να μην επιτρέπεται η ανέγερση δεύτερου ορόφου και η κατασκευή υπογείου.

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΡΩΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατέθεσε αίτηση  προς τον Δήμο Σιθωνίας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την τακτοποίηση ενός μέρους έκτασης του κάμπινγκ Πλατανίτσι  το οποίο σύμφωνα με τις αναρτήσεις των δασικών χαρτών προσδιορίζεται ως δασική έκταση.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι