Πράσινο φως για τη μεγάλη επένδυση «Elounda Hills» από ρωσικά κεφάλαια

05-08-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Την ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων της μεγάλης τουριστικής επένδυσης από την κοινοπραξία «Mirum Hellas», ρωσικών συμφερόντων, στην Ελούντα της Κρήτης με την ονομασία «Elounda Hills», ύψους 408 εκατ. ευρώ, ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση είχε εγκριθεί από τη ΔΕΣΕ πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αλλά λόγω των προσθηκών στο αρχικό σχέδιο έπρεπε να εγκριθεί εκ νέου από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων με ξενοδοχεία, συνεδριακό κέντρο, σπα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων