4 μνηστήρες για το κτίριο που στέγασε το King's Palace

29-06-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα διεκδικούν την μακροχρόνια μίσθωση του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου King’s Palace και μετέπειτα γραφείων της ΑΤΕ, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών χθες, στην επόμενη φάση προχωρούν η εταιρεία Λάμψα της οικογεένειας Λασκαρίδη, ο όμιλος Μουσαμά (Crown Plaza, Holiday Inn), το ελληνο-τουρκικών συμφερόντων σχήμα Salfo-Varyap και το ελληνο-γερμανικών συμφερόντων σχήμα (που εκπροσωπεί η εταιρεία KCI Invest της κας Κ. Χαριτωνίδου).

Τρεις ενδιαφερόμενοι αποκλείσθηκαν μετά το άνοιγμα και την εξέταση των τεχνικών προσφορών (η γαλλικών συμφερόντων Boissee Finances, ο ισπανικών συμφερόντων Barcelo και η Athenaum Hard Rock Hotel).

Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismlobby, τα βασικά σημεία των οικονομικών προσφορών έχουν ως εξής:

-Από την εταιρεία «Λάμψα» προσφέρεται ετήσιο μίσθωμα 960.000 ευρώ, για 30 χρόνια και πρόσθετο τίμημα 25% για κύκλο εργασιών άνω των 9 εκατ. ευρώ.

-Από to σχήμα Salfo-Varyap προσφέρεται ετήσιο τίμημα 1,060 εκατ. ευρώ για 50 χρόνια και πρόσθετο τίμημα 20% για κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατ. ευρώ.

- Από το ελληνο-γερμανικών συμφερόντων σχήμα, προσφέρονται 850.000 ευρώ ετήσιο μίσθωμα για 50 χρόνια και 20% για κύκλο εργασιών πλέον των 16 εκατ. ευρώ.

-Η Οικογένεια Μουσαμά, προσφέρει ετήσιο μίσθωμα 867.000 ευρώ για 50 χρόνια και κλιμακωτό πρόσθετο τίμημα (με διαφορετικά ποσοστά ανά χρονική περίοδο και ύψος κύκλου εργασιών).

Η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών θα ολοκληρωθεί άμεσα και σύμφωνα και με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, βασίζεται σε έναν ειδικό τύπο υπολογισμού των μισθωμάτων και των αποδόσεων.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων