Eπτά προσφορές για το 5άστερο της Κριεζώτου

13-06-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Μεγάλο ενδιαφέρον, ενδεικτικό της ζήτησης που παρουσιάζει αυτή την στιγμή η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, παρουσίασε η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μίσθωση του ακινήτου της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στο Σύνταγμα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του newmoney.gr..

Οι προσφορές κατατέθηκαν στο τέλος Μαϊου στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας των πρώην εργαζόμενων της Αγροτικής Τράπεζας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι συνολικά επτά, με τον όμιλο Λασκαρίδη της γειτονικής Μεγάλης Βρετανίας, να φιγουράρει, ως αναμενόμενο, μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που κατέβηκαν, πέραν των λοιπών επενδυτικών και ξενοδοχειακών ονομάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, σε συνεργασία με την Hard Rock International και το δίδυμο των Π. Κελέση και Γ. Ανδρικόπουλου, οι οποίοι ενισχύουν τη θέση τους στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, έχοντας προχωρήσει στη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού 142, Athenaeum Grand Hotel. Επισημαίνεται εδώ ότι από πλευράς της Ηard Rock International είναι γνωστό το ενδιαφερόν της της για την είσοδό της στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας και είχε εκφραστεί μάλιστα κατά την παρουσίαση της …επιστροφής του Hard Rock Café στην Αθήνα προ διετίας. 

Eκτός διαδικασίας, έμειναν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εγχώριες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, Grivalia, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Τrastor ΑΕΕΑΠ, οι οποίες είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, διατηρώντας πλέον έντονο  ενδιαφέρον για τα τουριστικά ακίνητα. Τα ονόματα των δύο πρώτων μάλιστα ήδη ακούγονται έντονα και για το διαγωνισμό που «τρέχει» η Eurobank για την πώληση του King George στο Σύνταγμα, για το οποίο πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση του ομίλου Λασκαρίδη της ΛΑΜΨΑ, η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο του Συντάγματος.

Σημειωτέον ότι ο επενδυτής που θα αναλάβει τη μακροχρόνια διαχείριση του πρώην κτιρίου της ΑΤΕ, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στη γωνία Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει 9 ορόφους και συνολική επιφάνεια 13.244 τ.μ., θα πρέπει να καταβάλλει κεφάλαια περί τα 10 εκατ. ευρώ και πλέον για τη μετατροπή του σε μονάδα 5 αστέρων. Το ακίνητο είχε κτιστεί προς το τέλος της δεκαετίας του ’50 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη και λειτουργούσε αρχικά το ξενοδοχείο King’s Palace.

Ο τελευταίος μισθωτής του ακινήτου ήταν η Αγροτική Τράπεζα, η οποία διατηρούσε εκεί ένα από τα κεντρικά της καταστήματα στην Αθήνα, ωστόσο, κατόπιν της ανάκλησης της άδειας και θέσης της ΑΤΕ σε ειδική εκκαθάριση, η τράπεζα Πειραιώς που την διαδέχτηκε, ως καθολικός διάδοχος στην μίσθωση, κατήγγειλε τη μίσθωση και αποχώρησε στο τέλος του 2013.

Πηγή: newmoney.gr

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour