Προσφορές για τo Castello Bibelli στην Κέρκυρα

07-06-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα η διαγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών για την αξιοποίηση τμήματος του ακινήτου “Castello Bibelli”, στην περιοχή "Κάτω Κορακιάνα", Δήμου Κέρκυρας.

Ο διαγωνισμός θα "τρέξει" μέχρι και την 26η Οκτωβρίου 2017, η οποία ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. 

Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε την Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς με σκοπό την αναζήτηση δεσμευτικών προσφορών από επενδυτές (φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων ή κοινοπραξίες), που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό.

Το Ταμείο θα εξετάσει τις Προσφορές και θα τις αξιολογήσει επί τη βάσει των Κριτηρίων Επιλογής και των όρων, προκειμένου να επιλέξει τον Πλειοδότη.

Η επιλογή θα γίνει επί τη βάσει της υψηλότερης Οικονομικής Προσφοράς.

Το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο ‘’CASTELLO’’ συνολικού δομημένου εμβαδού 1.968 μ2 (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτήριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα τέσσερα βοηθητικά κτήρια, συνολικής δομημένης επιφάνειας 457 μ2. Κτίστηκε στις αρχές του αιώνα από τον Ιταλό Ναύαρχο Μιμπέλλι σε κατάφυτη λοφώδη έκταση και η συνολική αξιοποιήσιμη έκτασή του ανέρχεται σε 77 στρ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών (Boutique Hotel) εναρμονισμένης με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ακινήτου σύμφωνα με το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, καθώς και ανάδειξη και χρησιμοποίηση του κεντρικού κτιρίου "CASTELLO" (Lobby, συνεδριακοί χώροι, αναψυχή, χώροι συνάθροισης κοινού, βοηθητικοί χώροι).

Ταυτόχρονα προτείνεται η τουριστική αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου όπως η δημιουργία επισκέψιμων περιπάτων εντός του ακινήτου και υπαίθριων καφέ – εστιατορίων. 

Η απόσταση του ακινήτου είναι 14 χλμ. περίπου από την πόλη της Κέρκυρας. Βρίσκεται 500μ. περίπου από το χωριό Κάτω Κορακιάνα, 1.500μ. περίπου από την γνωστή παραλία της Δασσιάς, απέχει 6χλμ. περίπου από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και 16χλμ. περίπου από τον διεθνή Αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας». 

Η ευρύτερη περιοχή του εξεταζόμενου ακινήτου αποτελεί μια από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες αλλά και ομορφότερες περιοχές της Κέρκυρας. Διαθέτει καταπράσινους λόφους όμορφες παραλίες, υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες αλλά και βραβευμένα εστιατόρια με χρυσούς σκούφους (π.χ Etrusco). Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα με την πόλη της Κέρκυρας (14χλμ. περίπου) και το καλό της παραλιακό οδικό της δίκτυο.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά