Οι τελευταίες πληροφορίες για τις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα

23-05-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τις πληροφορίες του για το επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία στην Αθήνα καταθέτει, μέσω της στήλης ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που αρθρογραφεί συχνά στο Tornos News. Γράφει:

Μετά τον τελευταίο άκαρπο διαγωνισμό για την πώληση του Ξενοδοχείου Ledra, η ALHA BANK, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την επανάληψη του διαγωνισμού με μίσθωμα γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Με δεδομένο ότι απαιτούνται και περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου , ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό , το συνολικό επενδυτικό κόστος των 40 εκατομμυρίων ευρώ, θεωρείται  πλέον εύλογο για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Οι πληροφορίες λένε για ενδιαφέρον από Έλληνες ξενοδόχους, όπως  Δασκαλαντωνάκης, Διβάνης, Σαββίδης και πιθανόν και ένας - δύο ακόμα. Από τις διεθνείς αλυσίδες ακούγεται για την Movenpik και κινέζικη εταιρία με έντονη παρουσία στη νοτιοανατολική Ασία.

Για το ακίνητο του ΧΙΛΤΟΝ η κονταρομαχία μεταξύ  HILTON και MANDARIN ORIENTAL συνεχίζεται,  για το ποιός θα είναι ο νέος operator από τον Απρίλιο του 2018

Για τον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, τα μέχρι σήμερα νέα δείχνουν την FOUR SEASΟΝS κοντά σε συμφωνία.

Το LA MIRAGE δεν φαίνεται ότι μπορεί να εκμισθωθεί, λόγω του υπερβολικού κόστους ανακατασκευής σε συνδυασμό με το υψηλό μίσθωμα που ζητάει το πρώην  Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Το ESPERIA έχει περισσότερες πιθανότητες, αν το Ταμείο Νομικών αποφασίσει να επαναλάβει τον διαγωνισμό με λογικό μίσθωμα.

Ετοιμάζεται και ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του ακινήτου της πρώην  Αγροτικής Τράπεζας, που πολύ παλαιότερα ήταν το KINGS PALACE, γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, από το Επικουρικό Ταμείο των υπαλλήλων της τράπεζας, με σφόδρα ενδιαφερόμενο τον όμιλο Λασκαρίδη.

Το ξενοδοχειακό  ενδιαφέρον για την περιοχή της Αθήνας είναι έντονο και θα συνεχιστεί.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023