Νέα εμπόδια στην επένδυση στο Ελληνικό- "Δασική" κρίσιμη έκταση για την επένδυση

13-05-17 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Δασικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει έκταση περίπου 37 στρεμμάτων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού το Δασαρχείο Πειραιά με απόφαση που αναρτήθηκε χθες στην διαύγεια. Στην επίμαχη έκταση, κοντά στην παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά, είναι προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανέγερση ουρανοξύστη, βάσει των σχεδίων του επενδυτικού σχήματος Global Investment Group (όμιλος Λάτση, κινεζική Fosun & αραβική Eagle Hills). 

Κατά της απόφασης αναμάνεται να κατατεθούν ενστάσεις, οπωσδήποτε, όμως, η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα καθυστερήσει και άλλο.

Η απόφαση του δασάρχη κ.Πέτρου Σακκά αναφέρει για τη συγκεκριμένη έκταση:

«Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης, η μορφή που είχε τα έτη 1929-2016, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με την σχετική εισήγηση έχουν ως εξής: Κατά τη περίοδο 1937-1939 κατά το μεγαλύτερο τμήμα είναι πεδινή χορτολιβαδική ενώ διακρίνεται και αραιή θαμνώδης βλάστηση και αραιή διάσπαρτη ή σε γραμμική φύτευση δενδρώδης, όμως στη συνέχεια μέσω της φυσικής επιλογής είχε διαχρονικά (1945-2016) βλάστηση που λόγω της θέσης και της πυκνότητάς της, δημιουργεί ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές) ενώ η πύκνωσή της με φυτεύσεις, ασχέτως αν αυτές έγιναν κατόπιν σχετικής υποχρέωσης ή εξ ελευθεριότητος, δεν άλλαξε τον εν γένει χαρακτήρα της έκτασης.

Η παρούσα πράξη αφορά στο χαρακτήρα της έκτασης και δεν αποτελεί στοιχείο απόδειξης εμπράγματων δικαιωμάτων καθώς με αυτή δεν θίγονται δικαιώματα του Δημοσίου ή ετέρων ιδιωτών», αναφέρεται σχετικά στην απόφαση του Δασάρχη, η οποία χαρακτήρίζει ως μη δασικές τις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές του πρώην αεροδρoμίου (5.176 στρεμμάτων, 386 στρεμμάτων, 470 στρεμμάτων, 136 στρεμμάτων)".

Οι υπόλοιπες τέσσερις περιοχές του πρώην αεροδρoμίου (5.176 στρεμμάτων, 386 στρεμμάτων, 470 στρεμμάτων, 136 στρεμμάτων) χαρακτηρίζονται ως μη δασικές.

Διαβάστε επίσης

Τα εντυπωσιακά οφέλη από την επένδυση στο Ελληνικό

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο